USA går efter at presse Huawei ud

Både Senatet og Kongressen i USA går efter at presse Huawei langt væk fra landets mobiloperatører

USA går efter at presse Huawei ud

En aftale mellem en af USA’s største teleoperatører og kinesiske Huawei er ifølge Reuters blevet forpurret af den amerikanske regering. Det rapporterer Reuters.

Ifølge Reuters oplysninger, kom presset fra amerikanske lovgivere. Både senatorer og parlamentsmedlemmer har appelleret til, at AT&T skulle opsige en indgået aftale om etablering af 5G med den kinesiske mobil- og netværksproducent. AT&T har samtidig skrottet planerne om at føre Huaweis toptelefon, Mate 10 Pro, i sortimentet.

Presset fra de amerikanske myndigheder kom som en advarsel: virksomheder der samarbejder med Huawei, vil blive overset ved de næste store udbudsrunder fra den amerikanske regering.

Den amerikanske regerings modvillighed mod at handle med Huawei grunder i 5G-teknologien store samfundsmæssige betydning samt mistro til Huaweis forhold til den kinesiske regering. Ifølge amerikanske efterretningskilder har Huawei tidligere delt følsomme oplysninger til den kinesiske stat.

Se også: Huawei afslører Face ID-kopi med Animoji-funktion  

De forhold gør, at den amerikanske kongres nu forslår en lov som vil forbyde al samarbejde med offentlige institutioner og det kinesiske selskab.

Huaweis ambitioner om at få fodfæste i det amerikanske marked er dog ikke helt forpurrede. I USA kan forbrugerne købe Huawei telefoner igennem den åbne handel. I USA bliver langt de fleste smartphones dog solgt igennem landets fire store teleoperatører Verizon, AT&T, T-Mobile og Sprint.

Læs også:  Huawei Mate 10 Pro – masser af kvaliteter [TEST]