Analytiker: ingen forårsupdate i sigte til populær iPhone

Apples populære iPhone SE får ikke sin årlige opdatering. Apple vil undgå at stjæle salg fra sine dyre topmodeller, siger analytiker.

Analytiker: ingen forårsupdate i sigte til populær iPhone

Apples mini-iPhone, den lille og budgetvenlige iPhone SE, vil sandsynligvis ikke blive opdateret foreløbigt. Det erfarer netmediet Appleinsider, i et notat til investorer udarbejdet af den velinformerede markedsanalytiker Ming-Chi Kuo.

Ifølge eksperten ønsker Apple at forlænge iPhone SE’s levetid på markedet. Han ser det derfor som værende usandsynligt at Apple vil holde sig til sædvanlige årlige opdateringsfrekvens. Skulle Apple holde sin sædvanlige tidsplan, ville Apple iPhone SE blive afløst til foråret.

Ming-Chi Kuo tror først på en afløser til iPhone SE efter andet kvartal 2017.

Se også: Apple iPhone SE – når småt er godt [TEST]

Et spørgsmål om penge

Apples beslutning om at holde liv i den nuværende iPhone SE bunder i et ønske om at øge selskabets margener.

En ny iPhone SE kan vise sig at kannibalisere noget af de dyrere, og mere rentable, iPhone 7 modellers salg. En udskudt lancering kan derfor bidrage til at gøre iPhone 7 mere attraktiv indtil afløseren vil debutere i efteråret 2017.

iPhone SE’s lavere pris og fikse fire tommers format, har indtil videre vist sig at være et hit blandt de danske mobilkøbere. Siden lanceringen har iPhone SE befundet sig på toppen af mobilpriser.dks månedlige top 10 over mest søgte smartphones herhjemme. Telefonen har samtidig ikke været til at opdrive i perioder, grundet den store efterspørgsel.

Se også:  Alt udsolgt – Apples iPhone SE er ikke til at opdrive

Beslutningen kommer på et tidspunkt, hvor Apple kæmper med at bevare sine høje margener. I seneste Apple-regnskab varsler selskabet at margenerne vil barberes med 38,5 procent i årets sidste kvartal.

Mærket med æblet har dog vist at være den eneste mobilproducent der kan mønstre store overskud. Ifølge en rapport fra Investor Daily løber Apple med over 100 procent af al branchens indtjening.

Apple har allerede i år se sig nødt til at udskyde en produktlancering. Selskabets trådløse Airpods stod oprindeligt til en salgsstart i slutningen af oktober – en lancering som nu er udskudt til begyndelsen af 2017.

Læs også:  Apple Airpods udskudt til næste år