Apple reducerer mobilstrålingen fra iPhone 12

De franske myndigheder vil forbyde salget af iPhone 12 pga. for meget mobilstråling - Apple fixer problemet med en softwareopdatering.

Apple reducerer mobilstrålingen fra iPhone 12

For et par dage siden forbød Frankrigs National Frequency Agency (ANFR) salget af iPhone 12 i landet, da de kom frem til, at telefonen udsender en større mængde elektromagnetiske strålinger end den mængde, EU tillader. Med andre ord var telefonens SAR – Specific Absorption Rate – for høj.

Myndigheden gav Apple et ultimatum, hvor de krævede, at selskabet skulle bruge muligheder løsninger for at løse problemet hurtigt, ellers de forbyde salget af iPhone 12 i landet.

Nu har Apple svaret og lovet at sende en softwareopdatering ud, der gerne skal klare ærterne.

Se også: Telefoners SAR-værdier

Apple: Der er intet sikkerhedsproblem

Det er uklart hvad, det er, opdateringen helt konkret ændrer op, men Apple er sikker op, at franskmændene ikke længere vil have grund til bekymring, og at de franske tests derefter bliver klaret med bravur.

Apple siger i en udtalelse: ”Vi vil udsende en softwareopdatering til brugere i Frankrig for at imødekomme den protokol, som de franske myndigheder bruger. Vi ser frem til, at iPhone 12 fortsat vil være tilgængelig i Frankrig. Dette er relateret til en specifik testprotokol, der bruges af franske myndigheder, og ikke et sikkerhedsproblem.”

Se også: De bedste priser på brugte iPhones

Udfører grundige test af SAR-værdier

I modsætning til i andre lande udfører ANFR ikke kun SAR-tests på hoved og krop, men også på kropsdele for at simulere en telefon i hånden og lignende. Det er i disse test på kropsdele, som iPhone 12 dumpede.

Embedsmænd i Belgien, Tyskland og Italien har bedt Apple at sende opdateringen ud i hele Europa, så sådan bliver det formentlig. Den franske regering siger, at iPhone 12 vil blive testet igen efter opdateringen, og hvis den i den test havner inden for den lovlige grænse for SAR, så kommer den i salg igen med det samme.

De bedste priser på Apple iPhone 12 64 GB

Opdateret 16/6 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
3.770,-
3.770,-
Inphone.dk
Mindstepris
3.899,-
3.899,-
El-Salg
Mindstepris
3.999,-
3.999,-

Apple iPhone 12 64 GB udbydes af 26 udbydere. Du kan spare op til 4.143,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 12 64 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 26 webshops »