Avis: Sony vil bruge OLED-skærme fra LG

Sony er en af mange smartphoneproducenter, der har sværget til LCD-skærme i dets smartphones. Ifølge avis samarbejder Sony dog nu med LG om OLED-skærme.

Avis: Sony vil bruge OLED-skærme fra LG

Når det kommer til OLED-skærme i smartphones, er der mere eller mindre kun to firmaer at vælge mellem: LG og Samsung. Begge firmaer har arbejdet intensivt på at skrue op for produktionen, og resultaterne er det har vi allerede så småt set.

Samsung fik en kæmpe kunde i form af Apple, der skal bruge OLED-skærme til iPhone X. LG har fået mindre ordrer på skærme til eksempelvis Googles Pixel 2 XL. Også Apple ventes at bruge OLED-skærme fra LG i år, og det samme ser ud til nu at være tilfældet med Sony.

Læs også: Nu ryger jack-porten fra Sonys smartphones

Den sydkoreanske finansmedie Business Korea har været i snak med en medarbejder fra LG Display, som står for produktionen af LG’s OLED-skærme. Kilden har udtalt til avisen, at LG fremadrettet skal levere fleksible OLED-skærme til Sony.

”Vi ved, at Sony arbejder med fleksible OLED-skærmpaneler. Sony søger allerede rundt omkring efter OLED-ingeniører. Sony forventes at indpode dets succesfaktorer fra tv-afdelingen i dets smartphoneafdeling og udvikle produkter såsom foldbare telefoner,” lyder det fra kilden.

Det er endnu uvist i hvilket omfang vi får OLED-skærme at se i Sonys smartphones. Det mest sandsynlige må være, at størstedelen af modellerne fortsat kommer med LCD-skærme, og at der gradvist bliver introduceret enkelte topmodeller med OLED-skærme fra LG. Og så fortæller kilden altså også, at Sony arbejder på en foldbar smartphone – noget som Samsung, LG, Oppo, Apple og Huawei ifølge rygter også gør.

Problemfyldt start for LG’s nye OLED-skærme

LG anvendte for en kort stund sine egne OLED-skærme i dets to smartphones G Flex fra 2013 og G Flex2 fra 2015. Først i efteråret 2017 kom LG igen med en smartphone med en OLED-skærm produceret af firmaet selv.

Læs også: Google Pixel 2 XL døjer med flere skærmproblemer

Flagskibet LG V30 var udstyret med en OLED-skærm fra LG, men kvaliteten var ikke i nærheden af Samsungs konkurrerende skærme. Der var store problemer med betragtningsvinklerne, farveskift ved selv de mindste vinkler og ujævne farver. De samme problemer viste sig i Pixel 2 XL, som også kom med en OLED-skærm fra LG. Sidenhen har LG dog fået rettet op på de værste problemer, men Samsung synes stadig at have forfinet OLED-teknologien bedre end LG.

Sony benytter i forvejen OLED-skærmpaneler fra LG til dets tv, og det har indtil videre været en succes. I hvert fald fik Sonys tv-afdeling i 1. halvår af 2017 det højeste overskud i 10 år takket være et højt salg af OLED-tv.