Billig batteriudskiftning kan gå ud over salget af iPhones

Der kan blive solgt op imod 16 millioner færre iPhones i år på grund af Apples beslutning om at lade ejere af ældre iPhones udskifte batteriet billigt i 2018.

Billig batteriudskiftning kan gå ud over salget af iPhones

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Færre ejere af ældre iPhones går ud og køber en ny iPhone i 2018, nu hvor de har mulighed for at udskifte deres slidte batteri til et nyt for kun 229 kroner. Sådan lyder vurderingen fra den store, britiske finansgigant Barclays. Det skriver tv-stationen CNBC.

Allerede i tirsdags begyndte Apple at udskifte slidte batterier i iPhone 6 og ældre modeller, som ikke længere er omfattet af reklamationsretten, for kun 229 kroner. Det skete, efter Apple kom i strid modvind i slutningen af 2017 for bevidst at gøre ældre iPhones langsommere i takt med, at batterierne bliver slidte og derfor ikke kan levere den nødvendige mængde strøm til telefonerne at drive alle funktioner som da de var nye.

Læs også: Apple undskylder efter at have gjort ældre iPhones langsommere

Apple udsendte derfor en undskyldning og lovede at sætte prisen ned på udskiftninger af gamle batterier fra 629 kroner til 229 kroner – en besparelse på 400 kroner. Netop dette træk fra Apple kan dog få mange forbrugere til at holde liv i deres gamle iPhones, og dermed kan op til 15 millioner færre iPhones blive solgt i år, vurderer Barclays.

”Selv om det PR-mæssigt er et godt træk fra Apple at løse problemet, er vi bekymrede for, at det kan være en lille stopklods for salget af iPhones, hvis flere iPhone-brugere beslutter at benytte tilbuddet i stedet for at opgradere til en ny enhed”.

Ifølge analytikeren Mark Moskowitz ved Barclays er der intet mindre end 519 millioner iPhone-brugere, der har en ældre iPhone, som Apples tilbud gælder for.

”I vores tænkelige scenarie benytter 10 % af de 519 millioner brugere tilbuddet til 229 kroner, og omkring 30 % af dem beslutter ikke at købe en ny iPhone i år. Det betyder, at salget af omkring 16 millioner iPhones er bragt i fare,” lyder det fra analytikeren.

Seneste nyt om Mobiltelefoner