De bedste smartphones lige nu – Sommeren 2018

Vi giver dig vores bud på de bedste smartphones lige nu, i hver deres kategori.

De bedste smartphones lige nu – Sommeren 2018

Sommeren er endelig over os, både ifølge kalenderen, men også vejret giver skønne sommerfornemmelser. Vi er midt i mellem de store smartphone præsentationer, hvor den næste angiveligt skulle blive til august, og der er kommet masser af gode modeller i butikkerne. 

Står du og mangler en ny telefon, så vil vi prøve at hjælpe dig på vej med denne artikel. Leder du efter det bedste kamera, der hvor du får mest for pengene eller bare det bedste design? Vores bud på disse får du herunder.

Læs også: Ikke en fan af notchen i skærmen? Her er dine muligheder

Bedste kamera: Huawei P20 Pro

Der er ingen vej uden om det. Huawei har med P20 Pro ramt plet, og specielt kamera er helt fantastisk. Det tredobbelte kamera og telefonens software gør det let at tage gode billeder. 3x optisk zoom og den indbyggede AI gør fornøjelsen endnu større. AI’en hjælper til med at genkende en lang række scenarier, som fx planter, portrætter, sne, himmel osv., og tilpasser kameraet dertil. Det gør det virkelig lettere at tage gode billeder, specielt for nybegynderen. Er du ikke nybegynder, så kan du altid slå det fra, og telefonens kamera imponerer stadig. Huawei P20 Pro ligger stadig nummer ét på DxOMark’s liste over de bedste kameraer i smartphones.

Du kan finde Huawei P20 Pro i disse butikker.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro har et fantastisk kamera. Foto: Mobilsiden.dk

Bedste design: iPhone X

En fornuftig størrelse skærm, som stadig kan enhåndsbetjenes, flotte rundede ergonomiske sider, en ramme i rustfrit stål pakket ind i spejlblakt glas. Et display der går helt til kanten, lige bortset fra dens skærmudskæring, så er der ingen er kant at se. Dette er opnået pga. en avanceret, og ikke mindst dyr, teknologi hvor OLED displayet bliver bukket i bunden af telefonen. Man føler virkelig man står med et stykke lækkert håndværk i hånden.

Det er ikke kun hardwaren er imponerer her, men også softwaren. Navigation er smidig, lækker og den mest gennemtænkte vi har set. Den er dog også den dyreste smartphone på markedet, men der er også kælet for detaljerne.

Du kan finde iPhone X i disse butikker.

iPhone X. Stor skærm som stadig kan enhåndsbetjenes.

Mest for pengene: OnePlus 6

Der er ikke mange telefoner, som giver dig lige så meget for pengene, som OnePlus 6 gør. Du får nærmest alt som de andre producenters flagskibe praler med, men som koster næsten det dobbelte. Det bedste inden for specifikationer, nærmest ren Android sikrer hurtige opdateringer, et ganske fornuftigt kamera og fremragende batteritid, stor flot skærm og super hurtig opladning. Og så koster den fra kun 3.899 kroner. Det er en no-brainer.

Du kan finde OnePlus 6 i disse butikker.

OnePlus 6
OnePlus 6 giver valuta for pengene. Stadig et det bedste kamera, men det bliver bedre og bedre og bestemt godkendt. Foto: Mobilsiden.dk

Bedste batteri: Motorola Moto E5 Plus

Batteritiden i moderne smartphones er blevet betydeligt bedre de seneste år. Tidligere skulle man ofte kæmpe sig igennem en enkelt dag på opladeren, til nu hvor mange holder halvanden til måske to dage. Og med lynopladning forkortes tiden i opladeren endnu mere. Men derfor kan der stadig være brug for endnu længere battertid, og det er her Motorolas nye Moto E5 Plus kommer ind i billedet. Med en moderne og strømbesparende processor og et monster batteri på hele 5.000 mAh, samt lynopladning, så vil den holde dig kørende rigtig længe på en opladning.

Motorola Moto E5 Plus lander snart i butikkerne.

Motorola Moto G5 Plus
Motorola G5 Plus kan prale med et batteri på 5.000 mAh og turboopladning. Her løber du ikke tør for batteri. Foto: Motorola

Bedste lyd: HTC U12+

HTC’s nyeste flagskib byder på mange gode ting og én af disse er god lyd. Jo der er mange andre producenters flagskibe, der spiller lige så højt og med lige så god bas, men ingen der opnår samme detaljer i lyden, som U12+ formår. 

HTC U12+ har et dedikeret akustisk resonans kammer inde i telefonen, som forstærker lyden og leverer i uforvrænget god oplevelse, selv ved højere lydniveauer. HTC kalder det for Boomsound Hi-Fi. Ser du meget video, film, Youtube eller andet med lyd på, så tag lige at overveje U12+.

Du kan finde HTC U12+ i disse butikker

HTC U12
HTC U12+ og dens Boomsound Hi-Fi gør det rigtig godt. Foto: Mobilsiden.dk

Stadig et godt køb: Samsung Galaxy S8

Udviklingen i smartphones går lidt langsommere nu. Dvs. tidligere ville sidste års modeller på ingen måde være et godt køb, fordi de ville være betydeligt langsommere, tage dårligere billeder osv. Men nu lever vi i en tid, hvor telefonerne generelt er blevet så gode, at både sidste års topmodeller og budgettelefonerne er rigeligt hurtige til de fleste. 

Samsung Galaxy S8 er vores bedste bud på en smartphone, der stadig er et godt køb, selvom den er fra april 2017. Den er rigeligt hurtig, tager fremragende billeder, er flot og godt bygget. Endnu bedre så er den faldet i pris, så den koster omkring 3.700 kroner. Et meget fornuftigt køb, hvis du ikke kræver det nyeste af det nyeste.

Du kan finde Samsung Galaxy S8 i disse butikker.

Samsung Galaxy S8 er et godt køb, selvom den er sidste års model.

Bedste kompakte smartphone: Sony Xperia XZ2 Compact

Ikke alle gider rende rundt med en kæmpe smartphone. De er tunge, fylder og kan ofte ikke enhåndsbetjenes. Dog er det begrænset hvad der findes af telefoner, som tilbyder en kompakt størrelse, men som stadig byder på gode specifikationer og et godt kamera. Det oplagte valg her er Sony Xperia XZ2 Compact

Den er desværre ikke så kompakt, som den engang har været, men dog stadig mindre end andre flagskibe. Selvom den er mindre så får du stadig nogle af de allerbedste specifikationer, et godt kamera og god batteritid. Vi ville ønske den havde mindre kanter omkring skærmen, hvilke kunne gøre den endnu mere kompakt, men måske det kommer til næste år. Sony Xperia XZ2 Compact er det bedste når det ikke skal fylde for meget.

Du finder Sony Xperia XZ2 Compact i disse butikker.

Sony Xperia XZ2 Compact er den bedste kompakte mobil på markedet lige nu. Vi ville dog ønske at den var endnu mere kompakt.