Endelig: iPhone 8 får lynhurtig opladning

I den næste iPhone 8 er det slut med at bruge 3 timer på en fuld opladning. Alle tre iPhone 8-modeller vil nemlig blive udstyret med lynhurtig opladning.

Endelig: iPhone 8 får lynhurtig opladning

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En teknologi, der har været under rivende udvikling de seneste år, er lynopladning af smartphones. Det er dog en teknologi, som Apple ikke har taget til sig i sine iPhones. Med den medfølgende oplader tager det derfor hele 3 timer at oplade iPhone 7, men det er snart slut.

Læs også: Analytiker: Apples premium iPhone 8 bliver forsinket

I den næste iPhone 8, som kommer i to normale og én speciel udgave med OLED-skærm, kan du nemlig se frem til hurtigopladning – også kendt som fast charge. Det oplyser den altid velinformerede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo i et notat, som hjemmesiden MacRumors er kommet i besiddelse af.

”Efterårets modeller kan alle understøtte hurtigopladning. Vi tror, at alle tre nye iPhones, som lanceres i andet halvår i 2017, vil understøtte opladning med indførelsen af Type-C Power Delivery-teknologien (men stadig ved at beholde Lightning-porten),” skrev analytikeren i sidste måned.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Strømadapteren får USB-C i stedet for USB-A

For en måned siden opstod der forlydender om, at Lightning-porten kunne forsvinde i iPhone 8 til fordel for den vendbare USB-C-port. Som der også blev luftet i den oprindelige artikel, var et mere sandsynligt scenarie dog, at Lightning-porten forbliver i iPhone 8, men at det til gengæld er den anden ende af ladekablet, som får et USB-C-stik – og ganske rigtigt.

Det er i hvert fald sådan, Ming-Chi Kuo mener, at Apple vil gøre. Hvor Apple i dag bruger det ganske almindelige USB-A-stik til at forbinde Lightning-kablet med strømadapteren, bliver det altså fremover med det vendbare USB-C. På den måde vil iPhone 8 også kunne tilsluttes Apples MacBook med USB-C-port og kommende produkter, som også ventes at få USB-C.

Læs også: Analytiker: Apples premium iPhone 8 bliver forsinket

En anden fordel ved USB-C er, at det, som analytikeren også nævner, bruger den såkaldte USB Power Delivery-standard, som kan levere en strømstyrke på helt op til 100 W – langt mere end hvad der er behov for i en smartphone. Der er altså potentiale for, at Apples lynopladning i iPhone 8 kan måle sig med konkurrenterne. Der er dog endnu ikke nogle nærmere detaljer om, hvor lang tid det vil tage at lade iPhone 8 op. En fuld opladning på 100 minutter er dog bestemt ikke utænkeligt.

Det vil dog også være forskelligt fra model til model, da alle tre formentlig får hver sin størrelse batteri. Den særlige 5,8” OLED-udgave af iPhone 8 får i hvert fald et specielt L-formet batteri, som kan muliggøre endnu hurtigere opladning end de to normale iPhone 8-modeller.

De tre iPhones ventes at blive afsløret til sædvanlig tid en gang i september måned, hvorefter de to almindelige varianter vil være mulige at købe ikke lang tid efter. Den tredje og specielle iPhone 8 er derimod forsinket og ventes ikke klar i handlen før en gang i oktober eller november – i hvert fald inden juleferien og julesalget.

Seneste nyt om Mobiltelefoner