Google Pixel 8 kåret til den bedste smartphone

Google Pixel 8 er vurderet til den bedste smartphone i 2023 ved Mobile World Congress 2024. Dermed slår den både iPhone 15 og Samsung Galaxy S23.

Google Pixel 8 kåret til den bedste smartphone

Google Pixel 8 blev udnævnt til den bedste smartphone i 2023 ved dette års Mobile World Congress. Det er første gang, Google vinder denne titel, som uddeles under Global Mobile Awards-eventet ved Mobile World Gongress. Det er teleselskabernes brancheorganisation GSMA, der står bag kåringen.

Se også: Test af Google Pixel 8 Pro – Google udfordrer de bedste

Slog iPhone 15 Pro, OnePlus Open og Samsung Galaxy S23

Ifølge GSMA kombinerer kåringen som den bedste smartphone i perioden januar-december 2023 “enestående ydeevne, innovation og lederskab”. Det er “verdens førende uafhængige analytikere, journalister og influencere”, der står bag kåringen.

Kåringen ved Mobile World Congress er en årlig begivenhed, der anerkender teknik inden for en lang række kategorier som ”bedste gennembrud inden for mobilteknologi” og ”bedste mobile netværksinfrastruktur.” Og det var altså Google, der løb med den største pris ”bedste smartphone” inden for gruppen af priser, der omhandler enheder.

Pixel 8-serien fik topplaceringen i et felt med mange andre konkurrenter blandt de bedste smartphones i 2023, så som iPhone 15 Pro-serien, OnePlus Open, Samsung Galaxy S23-serien og Samsung Galaxy Z Flip 5.

Google Pixel 8 fik stor opmærksomhed sidste år med alle de medfølgende opgraderinger og en lang række AI-nyheder. Serien har Googles seneste Tensor G3-chip og giver brugerne en velfungerende Android-oplevelse, opdateringer som de første og et særdeles kompetent kamera, der tager fantastiske billeder og har en imponerende videokvalitet.

Takket være AI-nyhederne har Google også nogle helt særlige foto- og videoredigeringsmuligheder. Vi var da også selv ganske imponerede over Google Pixel 8 Pro, da vi testede den i oktober.

Derudover forlyder det, at Google er på nippet til at runde en milepæl med Pixel 8 i år – nemlig 10 millioner solgte enheder.

Sidste år vandt Apple iPhone 14 Pro, og året inden var det iPhone 13 Pro Max, der løb med sejren. I 2021 vandt Samsung Galaxy S21 Ultra prisen som årets bedste smartphone. I 2021 var Pixel 6 med i toppen, og i 2019 vandt Pixel 3’s Night Sight-funktion GSMA’s pris for ”banebrudende enhedsinnovation.”

Se også: Bedste priser og tilbud på Google Pixel 8