Her er Oppo R15 – eller det, der senere bliver OnePlus 6

Oppo har i dag løftet sløret for det nye flagskib R15. Traditionen tro danner Oppos topmodel grundlaget for, hvordan den næste OnePlus-smartphone ser ud.

Her er Oppo R15 – eller det, der senere bliver OnePlus 6

Rygterne har i længere tid svirret i luften om, at Oppo er på vej med den nye topmodel, R15, og i dag er den så blevet en realitet.

Oppos telefoner er i sig selv ikke så interessante, da de i udgangspunktet ikke kan købes på det danske marked. Oppo er dog alligevel interessant, da producenten har tætte relationer til OnePlus, der har godt fat i det danske marked. Oppo og OnePlus er, sammen med producenten vivo, alle ejet af firmaet BBK Electronics, som ifølge nogle markedsanalyser er den tredjestørste smartphoneproducent.

Læs også: Firmware afslører: OnePlus 6 får et hak i skærmen

De seneste år har der tegnet sig et tydeligt billede af, at det, som vivo og/eller Oppo lancerer i foråret, baner vejen for, hvad vi får at se fra OnePlus senere på året. Det var eksempelvis Oppo R11, der lå til grund for OnePlus 5, og den efterfølgende OnePlus 5T var baseret på Oppo R11s og vivo X20. I år kommer den kommende OnePlus 6 altså til at ligne Oppo R15.

Oppo R15
Foto: Oppo

Der er nemlig i forvejen lækket hands on-billeder af en mulig prototype på OnePlus 6. En billedfil fra OnePlus-firmware afslørede også et hak i skærmen præcis som den nye Oppo R15 har. Selv om vi ikke direkte har knivskarpe billeder af OnePlus 6, giver den officielle præsentation af Oppo R15 et meget godt billede af, hvad du kan se frem til med den kommende OnePlus 6.

Læs også: De måske første billeder af OnePlus 6 er lækket

Oppo R15 er allerede tilgængelig på Oppos hjemmeside, og mens der ikke er noget at skrive hjem om hvad specifikationerne angår, er det designet, som er værd at dvæle ved. Grundlæggende ligner den forgængeren R11 og OnePlus 5T med placeringen af kameraet, de bløde kurver og runde hjørner. Alligevel er der dog en større designændring: Bagsiden er nu udført i hvad der ligner glas eller plastik, og der er således ikke længere et unibody-design af aluminium.

Størrelsesmæssigt måler Oppo R15 155,1 x 75,2 x 7,4 mm, hvilket er 1 mm lavere, 0,2 mm bredere og 1 mm tykkere end OnePlus 5T. Forskellene er altså nærmest ikkeeksisterende.

Oppo R15
Foto: Oppo

6,3″ stor skærm – nu med “iPhone X”-hak i toppen

Skærmen i Oppo R15 er til gengæld blevet større. Den måler nu 6,28”, hvor OnePlus 5T ”kun” måler 5,7”. Den mest bemærkelsesværdige ændring er, at Oppo R15 har et hak i skærmen ligesom du kender det fra iPhone X. Om du er fan af det eller ej, så må du med al sandsynlighed affinde dig med, at OnePlus 6 også får en sådan skærm.

Oppo R15 har en OLED-skærm ligesom OnePlus 5T, så det bør du også se i OnePlus 6. Skærmopløsningen lyder på 2.280 x 1.080 pixels, hvilket giver et skærmforhold på 19:9. Der er med andre ord tilføjet 120 flere pixels i højden i forhold til OnePlus 5T.

Læs også: OnePlus 6: Første test peger på imponerende ydelse

Af specifikationerne fremgår det også, at Oppo R15 er udstyret med den efterhånden noget gamle MicroUSB-port frem for USB-C. Det har dog også været tilfældet med Oppo R11 og R11S, hvor de tilsvarende OnePlus-mobiler alligevel kom med USB-C.

Oppo R15
Foto: Oppo

Får nye bagkameraer

Et andet område, som også allerede nu er afsløret, er kameraerne. De sidste to Oppo-topmodeller har i hvert fald afsløret præcist hvilke kameraer OnePlus’ smartphones fik på bagsiden, da de viste sig at være helt identiske med de forhenværende Oppo-telefoner. Derfor bør specifikationerne på Oppo R15 også kunne fortælle, hvilke kameraer OnePlus 6 får.

Kamerasetuppet bliver i år noget anderledes. Der vil stadig være en primær sensor på 16 megapixel, og blænden vil også stadig være på f/1.7. Sensoren er til gengæld blevet en smule større – helt præcist fra 1/2.8″ til 1/2.6″ eller fra 0,9 cm til 0,98 cm. Det gør, at hver enkel pixel er en smule større, så der lukkes tilsvarende større mængder lys ind i billedet. Hver pixels størrelse er forøget fra 1,12 µm til 1,22 µm – ikke meget, men lidt har også ret.

Læs også: OnePlus’ medstifter skyder rygte om ny OnePlus X2 ned

Det sekundære bagkamera er blevet reduceret kraftigt i opløsning. Det er nu ændret fra 20 megapixel til 5 megapixel og har nu en blænde på f/2.2 frem for f/1.7.

Frontkameraet på Oppo R15 er på 20 megapixel og har en blænde på f/2.0, men det er ikke sikkert, at dette kamera anvendes i OnePlus 6. OnePlus 5T fik i hvert fald ikke samme frontkamera som Oppo R11s.

Batteriet vil dog formentlig være samme kapacitet – eller i samme størrelsesorden som Oppos mobil. I Oppo R15 har batteriet en kapacitet på 3.450 mAh, hvilket er lidt mere end i OnePlus 5T, som har 3.300 mAh at gøre godt med.