HTC: Der kommer ikke et smartwatch fra os

HTC's økonomidirektør melder ud, at der ikke kommer et Android Wear-smartwatch fra producenten, selv om lækkede billeder ellers indikerede det.

HTC: Der kommer ikke et smartwatch fra os

Kommer HTC med et smartwatch eller ej? Det har været et spørgsmål – ikke bare i flere måneder – men faktisk år. Meldingerne har været mange, og nu bekræfter HTC, at der ikke kommer et smartwatch med Android Wear fra producenten.

Siden oktober måned 2016 har lækkede billeder ellers indikeret, at HTC-uret var en lancering nær, og så sent som for få dage siden blev en række nye billeder spredt på det store internet.

Læs også: Billeder af HTCs første smartwatch lækket

Hjemmesiden Tbreak har dog talt med HTC’s økonomidirektør, Chia-Lin Chang, i forbindelse med en lancering af HTC U Ultra og U Play i Duabi. Da han blev spurgt ind til sit syn på smartwatches, lød svaret:

»Jeg kan oplyse, at vi ikke kommer til at have et Android-ur. Jeg synes ikke, vi har ramt plet hvad angår oplevelsen med ure. Android-ure er én ting, men selv et stort brand som Apple oplever et fald i antal solgte ure. Vi vil ikke have et ur på kort sigt.«

To år med den ene kovending efter den anden

Dermed må det HTC-ur, der har været lækket flere gange de sidste måneder, altså anses som værende droppet – og det er bestemt ikke første gang, HTC har gjort dette.

Hele smartwatch-’sagaen’ for HTC startede i februar 2014, da det fra HTCs dengang bestyrelsesformand – nu direktør – Cher Wang lød, at et smartwatch ville blive en realitet omkring julen 2014.

Efter måneders uklarhed meldte HTC ud i oktober 2014, at uret var blevet droppet, men allerede måneden efter gik der forlydender om, at uret fortsat var i støbeskeen – dog først med udgivelse i 2015. Herefter gik den ene måned efter den anden uden nye tegn på, at HTC ville lancere et smartwatch.

Læs også: HTC dropper smartwatch planer

Ud af den blå luft i december 2015 kunne den altid velinformerede Twitter-tipster evleaks dog afsløre en rendering, der angiveligt viste HTC’s ur. Dertil skrev han, at det ville lande i handlen i februar måned 2016, men det skete som bekendt aldrig.

Igen gik månederne uden en lancering af et HTC-smartwatch, og først i oktober måned 2016 dukkede de første rigtige billeder op, som altså blev fulgt op af nye billeder i forgårs. Billederne viste dog en noget aldrende software – nemlig Android Wear-versison 1.3, som er baseret på Android 5.1.1 Lollipop. At softwaren er så gammel hænger meget godt sammen med, at HTC har droppet at lancere et smartwatch.

Der er derfor nok tale om en ældre prototype, som har i hvert fald et års tid på bagen, og billeder af disse er altså først sluppet ud – måske længe – efter HTC havde opgivet at lancere uret, fordi markedet ifølge producenten ikke er der til det.