HTC lancerer U11 EYEs – men kun i Kina

HTC har løftet sløret for den nye mellemklassemobil U11 EYEs, som er en skrabet og billigere udgave af flagskibet U11+.

HTC lancerer U11 EYEs – men kun i Kina

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Så er der nyt fra taiwanske HTC, som har planer om kun at afsløre 5-6 smartphones i løbet af hele 2018. Producenten er nemlig klar med modellen U11 EYEs, som er en ny smartphone i mellemklassen.

Læs også: Blodrødt HTC-regnskab: ringeste omsætning i 13 år

Forud for dagens afsløring blev billeder af telefonen allerede afsløret af Twitter-tipsteren evleaks, men som HTC også teasede for, er telefonen nu blevet en realitet. Den er indtil videre kun at finde på HTC’s kinesiske hjemmeside og webshop.

HTC U11 EYEs
Foto: HTC.com

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En U11 – bare med skrabede specifikationer

Designmæssigt ligner U11 EYEs de øvrige U11-smartphones med den skinnende glasbagside, de bløde kanter og rammen af metal. Et kig forfra viser, at designet primært er hentet fra topmodellen U11+. Der er nemlig en ekstra aflang skærm at finde, som måler 6”. Opløsningen er Full HD og består af 1.080 x 2.160 pixels, hvilket giver et skærmformat på 18:9. Skærmteknologien er, som i så mange andre HTC-mobiler, Super LCD 3.

Det er primært i motorrummet, at U11 EYEs adskiller sig fra den dyrere U11+. Her er der nemlig en Snapdragon 652-processor at finde, som består af fire ARM Cortex-A72-kerner med en hastighed på op til 1,8 GHz og fire strømbesparende ARM Cortex-A53-kerner med en hastighed på op til 1,2 GHz. Dertil er U11 EYEs ekviperet med 4 GB RAM og 64 GB lagerplads, som kan udvides med et microSD-kort.

Læs også: Nu får HTC U11 Android 8.0 Oreo i Danmark

Et punkt, hvor U11 EYEs adskiller sig fra lignende mellemklassemobiler, er med featuren Edge Sense, som også er at finde i HTC’s øvrige topmodeller. Der er nemlig indbygget trykfølsomme sensorer langs siderne på telefonen, som registrerer, når du klemmer om telefonen med hånden. Det kan bruges til at åbne forskellige apps og funktioner på telefonen.

For en mellemklassemobil må U11 EYEs også siges at være udstyret med et ganske stort batteri. Det har nemlig en kapacitet på hele 3.930 mAh, hvilket er væsentligt mere end de 3.000 mAh, som er at finde i de fleste topmodeller. Her bør der altså være tæt på garanti for to dages driftstid.

Af andre features byder U11 EYEs på en IP67-certificering, så den er vandafvisende. Telefonen har også et dualkamera, men ikke på bagsiden. Der er derimod et sæt selfiekameraer på 5 megapixel, som muliggør den såkaldte bokeh-effekt – altså slørede baggrunde. Frontkameraerne muliggør også ansigtsgenkendelse, oplyser HTC.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Pris og tilgængelighed

HTC U11 EYEs kan fra i dag købes via HTC’s kinesiske webshop, og det er altså indtil videre første sted, hvor den kan købes. Prisen på telefonen er 3.299 kinesiske yuan, hvilket er tæt på samme beløb i danske kroner. Dertil skal der også lægges dansk moms. En mulig dansk pris på telefonen, skulle den en dag komme til Danmark, er omkring 4.299 kroner. Til sammenligning fik U11+ en pris i Kina på 4.599 yuan, hvorefter den danske pris løs på 5.940 kroner.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvorvidt HTC har planer om at lancere U11 EYEs i andre lande i Kina. Det er ikke første gang, at HTC har lagt ud med at lancere nye smartphones kun i Kina. Det samme var tilfældet med One ME tilbage i 2015. Også HTC U11+ kunne først købes i en række europæiske lande, før den kom til salg i Danmark.

HTC U11 EYEs kan købes i de tre farver sort, blå og rød.

Seneste nyt om Mobiltelefoner