Huawei-grundlægger ønsker sig konkurrence fra Honor

Huawei frasolgte for nyligt Honor, men nu håber grundlæggeren af Huawei, at Honor vil prøve på at vælte dem af pinden.

Huawei-grundlægger ønsker sig konkurrence fra Honor

Tidligere på måneden viste lang tids vedholdende rygter at være sande: Huawei solgte hele Honor-forretningen til Shenzhen Zhixin New Information Technology. Shenzhen Zhixin er en virksomhed, der er ejet af regeringen i Shenzhen, hvor Huawei har hovedsæde.

Se også: Sammenlign priser og kvaliteter på Huawei-telefoner

Som mange antog blev salget rigtig nok udløst af de mange forbud og sanktioner, som Huawei er blevet pålagt af den amerikanske regering.

Honor blev lanceret i 2013 og har fokus på smartphones med lave og middel-priser og målrettet de yngre forbrugere. Honor har også tidligere været tilstede i Danmark, men Huawei besluttede at trække mærket ud af landet. Salget kan dog betyde, at Honor med tiden kommer tilbage.

Læs også: Qualcomm bekræfter: Kan nu sælge chips til Huawei

Huawei er under pres

Virksomheden har været under et hårdt pres på grund af mangel på teknisk udstyr, som er forårsaget af de handelsrestriktioner, der er pålagt af den amerikanske regering. Beslutningen er truffet for at medarbejdere såvel som distributører ikke skulle miste deres job. På den anden side, så bliver det interessant at følge, om Honor vil være i stand til at etablere sig som uafhængig mobilproducent

Når salget er gennemført vil Huawei på ingen måde være involveret i Honor længere. Huawei-grundlægger Ren Zhengfei udtalte på et medarbejdermøde forleden, at han ønsker, at Honor med tiden bliver Huaweis største konkurrent, samt at Honors medarbejdere vil være motiveret for at vælte sit tidligere moderselskab.

Det er dog langt fra at være opnåeligt. Som det ser ud for nuværende, da salget af Honor-smartphones kun udgjorde ca. 26 procent af Huaweis samlede salg i 3. kvartal.

Læs også: Nyheder om mobiltelefoner og producenter