Huawei stormer frem: Nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Imens konkurrenterne taber tærren vokser Huaweis markedsandele. Nu indtager de officielt pladsen som verdens andenstørste smartphoneproducent.

Huawei stormer frem: Nu verdens andenstørste smartphoneproducent

Huawei er stærkt på vej mod førstepladsen som verdens førende smartphoneproducent. Imens Apple kæmper med faldende markedsandele, oplever kinesiske Huawei endnu en gang fremgang.

Udover Vivo er Huawei den eneste smartphoneproducent der oplever fremgang, sammenlignet med første kvartal sidste år. Og det er bestemt ikke en lille fremgang, men hele 50,3 procent. Første kvartal sidste år solgte Huawei 39,3 millioner smartphone, hvilket i år er steget til hele 59,1 procent. Til sammenligning går Apple tilbage med 30,2 procent og Samsung med 8,1 procent. 

Det har hele tiden været Huaweis plan at blive verdens største smartphoneproducent, hvilket de hastigt nærmer sig. Alt dette på trods af massiv nyhedsdækning om spionage, som producenten længe har kæmpet med.

Huawei første kvartal 2019
Huawei går massivt frem og indtager nu pladsen som verdens andenstørte smartphoneproducent. Foto: IDC

Massiv investering i smartphonekameraet

Imens Apple og Samsung de seneste par år har leveret gode smartphones, men med begrænset innovation, har Huawei konsekvent gjort store fremskridt. Specielt store investeringer i kamerahardware viser sig nu at give gode resultater. 

I fjerde kvartal sidste år havde Huawei en markedsandel på 16,1 procent, hvilket nu er steget til 19 procent, kun 4,1 procent fra Samsung. I samme periode er Apples markedsandel gået fra 18,2 til 11,7 procent, som nu rykker dem ned på tredjepladsen.

Fortsætter Huaweis fremgang, så går der altså ikke længe inden de indtager tronen som den største smartphoneproducent. Huawei selv tror at dette vil ske inden udgangen af 2019.

Vi har netop nu Huaweis P30 på testbænken. Går alt vel er testen klar til læsning i denne uge.

Læs også: Huawei har vokseværk: Er snart den næststørste producent