Hvornår kommer Nokia Lumia 920?

Windows Phone 8 topmodellen Nokia Lumia 920 er endnu ikke i butikkerne. Hvornår den er klar i Danmark er uklart.

Hvornår kommer Nokia Lumia 920?

Nokia har en kæmpe interesse i at Windows Phone-platformen får succes, og i den lynhurtige mobilbranche handler det om, at kende sin besøgelsestid, da timing til markedet, kan være knald eller fald for et produkt.

 Disse producenter skal hjælpe Windows Phone 8 til succes


Der har de seneste måneder været stort fokus på topmodellen Lumia 920, og Nokia har da heller ikke selv holdt sig tilbage, med at skabe en hype omkring telefonen, der ifølge hidtidige oplysninger, indtil nu, har været lige om hjørnet. Topmodellen har brugerne på Mobilsiden.dk også kåret som deres favorit.

 – Nokia Lumia 920 – alt om den nye topmodel

I starten af oktober måned bekræftede flere pålidelige branchekilder overfor Mobilsiden.dk, at Lumia 920 blev sat til salg, den 14. november. Men dette holder ikke stik.

Telia og Telenor bekræfter

Hos Telenor har indkøbschefen noteret sig en ændring.

– ”Jeg kan bekræfte en forsinkelse i forhold til mine forventninger, der har været midten af november. Men nu regner jeg først med, at vi får Lumia 920 i slutningen af november måned,” lyder det fra Telenors indkøbschef Jess Agerbæk til Mobilsiden.dk.

Konkurrenten Telia ærgrer sig over Lumia-forsinkelsen.

– ”Vi havde en forventning, fra vores aftale med Nokia, om at lancere i midten af november. Jeg forventer nu, at vi først har den omkring 28. november. Årsagen er, at vi har fået meddelt fra Nokia i går, at de er forsinket med lanceringen cirka 14 dage. Det er ærgerligt fordi telefonen er længe ventet og en oplagt julevare,” fortæller salgsdirektør Michael Bech fra Telia.

Måske først december?

Den store distributør af telefoner til forhandlerne, Brightpoint, har netop meldt ud i salgskanalerne, at Lumia 920 lander på deres lager omkring den 7. december. Dette fik mandag en af de større forhandlere, Proshop, til at ændre den forventede lagerdato i deres webshop.

– ”Vi oplever kæmpestor interesse og har mange forudbestillinger på Lumia 920, som vi forventer os meget af. Jeg tror det særligt er 4G der bliver produktets store trækplaster. Desværre har jeg netop måtte opdatere leveringsdatoen til den 7. december, altså en forsinkelse på tre uger, i forhold til den dato, vi hidtil har fået fra Brightpoint,” fortæller Mikael Kolding fra Proshop til Mobilsiden.dk.

Elgiganten skriver ligeledes 7. december, som forventet dato, på deres netbutik.

– Uklarheder efter Windows Phone 8 pressemøde 

Nokia: Vi er ikke forsinkede

Nokia har ikke haft meldt en officiel dato for salgsstarten af Lumia 920 ud, men i en international pressemeddelelse fra mandag aften, fortælles om salgsstart i november i en række lande, her er Danmark dog ikke at finde på listen.

Fra Nokia i Danmark, er meldingen, at produktet kommer i november, og i øvrigt ikke er forsinket.

– ”Vi lancerer Nokia Lumia 920 i Danmark i november måned! Og hvad Mobilsiden.dk har af rygter, kan vi kommentere på. Jeg vil inden længe vil vi melde den præcise dato ud,” siger produktchef Niels Kjelstrup.


Læs også:

 – Nokia Lumia 920 slår iPhone 5 i videotest
 – Nokia om HTC: Der skal mere end farver til at matche Lumia 920

Videre om temaet

Næste artikel om temaet er også interessant. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 19/10/2012 kørte vi artiklen Disse mobiler kommer til salg i oktober måned – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..