iPhone 16 får større skærm og periskopkamera

Når iPhone 16-serien præsenteres næste år bliver det med endnu større skærme og et helt nyt forbedret kamera med periskoplinse, påstår nye rygter.

iPhone 16 får større skærm og periskopkamera

Godt nok nærmer vi os lanceringen af iPhone 15-serien, men allerede nu er der spændende rygter om næste års iPhone 16, mere præcist om Pro-modellerne.

Se også: Se seneste test af mobiltelefoner

Store nyheder i iPhone 16 Pro

Når iPhone 16-serien lanceres til næste år, bliver det med store ændringer på de to Pro-modeller, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max, der er betegnelsen for Apples bedste iPhones.

Allerede i år forventes Apple at adskille de almindelige iPhone 15- og iPhone 15 Pro-modeller endnu mere end tidligere. Det sker med bedre indmad til iPhone 15 Pro og Pro Max samt en højere pris end tidligere. Til næste år tager Apple udviklingen skridtet videre.

Se også: Tjen gode penge på brugte iPhones

Periskopkamera til iPhone 16 Pro

Begge næste års iPhone 16 Pro-modeller vil være udstyret med en periskoplinse, i modsætning til dette års iPhone 15-serie. Rygterne gik tidligere på, at iPhone 15-serien skulle få periskoplinse, men dette er kommer først til at ske til næste år. I stedet vil iPhone 15 Pro Max vil være udstyret med et mere normalt telefotokamera, påstår Apple-industrianalytiker Ming-Chi Kuo.

iPhone 15 Pro forventes at få 5-6x optisk zoom til, hvor den nuværende iPhone 14 Pro understøtter op til 3x optisk zoom. Hvad iPhone 16 Pro ender med at tilbyde af optisk zoom, er der endnu ingen gode gæt på.

Se også: Guide til bedste kameramobil

Større skærme til Pro-modeller

Periskopkameraet optager meget plads internt i telefonerne, og blandt andet derfor vil Apple indføre nye skærmstørrelser til både iPhone 16 Pro- og iPhone 16 Pro Max-modellerne.

Den mindre iPhone 16 Pro forventes at få en skærmstørrelse på 6,3 tommer. Den nuværende model har en skærm på 6,1 tommer. iPhone 16 Pro Max vil få en skærmstørrelse på 6,9 tommer, hvor den lige nu er på 6,7 tommer.

Dette års iPhone 15-modeller forventes alle at bevare de samme dimensioner som dem i iPhone 14-serien, så trinskiftet fra 2023 til 2024 Pro-modellerne vil være en stigning på ca. 0,2 tommer for begge enheder.

Se også: Find de bedste tilbud på iPhone