iPhone 16 kan få revolutionerende batteriskifte

Apple forventes at fremvise ny teknologi i iPhone 16, der skal gøre det lettere for private at udskifte batteriet selv.

iPhone 16 kan få revolutionerende batteriskifte

Fra 2025 skal smartphoneproducenter sørge for, at batterier i deres produkter let kan udskiftes. Apple vil gøre det muligt med ny spændende teknologi, der kan blive introduceret allerede i næste iPhone.

Se også: Test af de nyeste iPhones

Et batteri dækket af metal, der let kan tages ud

Baggrunden for den nye teknologi er en ny EU-lov, hvor producenterne af smartphones fra 2025 er forpligtede til at sørge for, at batterierne kan skiftes ud af ejeren selv ved hjælp af lettilgængeligt værktøj.

Ifølge kilder, der er bekendt med produktionen af iPhones, undersøger Apple muligheden for at bruge en teknologi med elektrisk induceret adhæsiv afbindingsteknologi for at opnå dette.

Se også: EU: Snart kan du selv skifte batteri på din smartphone

I dag er det en kompliceret proces at fjerne batteriet i en iPhone, som de færreste tør kaste sig ud i selv. Men det kan ændre sig med iPhone 16.

Med den nye teknologi er batteriet omsluttet af metal i stedet for sort folie, som angiveligt gør en stor forskel.

Tidligere i år lækkede billeder ud, der efter sigende skulle forestille batteriet i iPhone 16 Pro. Her kunne man se, at batteriet var dækket af metal. Ved at tilføre svag strøm kan man let løsne batteriet fra telefonens chassis.

Læs også: Alt om iPhone 16: Sådan bliver den kommende iPhone

Den nye metode til at skifte batteriet forventes at gøre sin debut i mindst en af iPhone 16-modellerne senere i år, og til næste år kan den måske være at finde i alle modeller af iPhone 17.

Det forventes, at Apple fortsat anbefaler, at man får en professionel til at udskifte batteriet.

Se også: Se de laveste priser på brugte iPhones

Skal leve op til EU’s produktkrav om batterier

Apple kan leve op til EU’s krav om en forbrugervenlig metode til at skifte batteriet ud, hvis selskabets enheder lever op til visse kriterier.

Det handler blandt andet om, at batteriet stadig skal have 83 procent af sin kapacitet efter 500 opladninger og 80 procent kapacitet efter 1.000 opladninger.

iPhone 15 lever op til kriterierne for 1.000 opladninger, men tidligere modeller lever ikke på til kriteriet for 500 opladninger. 

Apple har en historik af at sælge produkter, der på grund af et meget forseglet design er svære at reparere. Designet skal gøre enhederne mindre ømtålige overfor vand og støv. Den senere tid har Apple dog gjort det lettere for brugerne ved at introducere muligheder for selv at reparere sin enhed og lanceret værktøj til at diagnosticere eventuelle problemer. 

Se også: Sammenlign priser på nyeste iPhones