iPhone X-ejere klager over grøn streg på hele skærmen

Flere ejere af iPhone X melder om, at der pludselig dukker en tynd, grøn streg op hele vejen langs en af siderne på OLED-skærmen.

iPhone X-ejere klager over grøn streg på hele skærmen

Et nyt problem med iPhone 10 er begyndt at vise sig. Flere ejere af den hundedyre mobil klager nemlig over en tynd, grøn streg, som går hele vejen langs den ene kant på skærmpanelet. Det skriver hjemmesiden MacRumors.

Læs også: DxOMark: iPhone X er bedst af alle til stillbilleder

Indtil videre har mindst 25 ejere af iPhone X rapporteret om problemet rundt omkring på internettet, og et noget større antal må formodes at være ramt af den mystiske fejl. Set i forhold til de mange millioner eksemplarer af iPhone X, der bliver produceret, er det dog kun en meget lille brøkdel af telefonerne, der er ramt af problemet.

iPhone 10 skærm
Foto: Macrumors.com

Den grønne linje dukker op på telefonerne fra den ene dag til den anden. Da telefonerne blev pakket op af æskerne, var der ingen problemer med skærmene, men pludselig viser den grønne streg sig altså. Fælles for de mange billeder af den grønne linje på skærmen er, at telefonerne ikke ser ud til at være beskadigede på nogen måder. Det tyder altså på en fejl inde i selve OLED-skærmpanelet, da det ikke er softwaren, der viser stregen. Det hjælper heller ikke at genstarte telefonen.

Hjemmesiden TechCrunch har gravet dybere ned i problemet, og det kunne tyde på, at der er opstået en elektrisk fejl i OLED-skærmpanelet, som får stregen til at vise sig. OLED-skærmen er fremstillet i et såkaldt diamantlayout af blå og røde pixels samt grønne subpixels. Alle de grønne pixels er placeret, så de danner lodrette linjer. Fejlen kunne derfor bestå i, at strømmen kun strømmer gennem de grønne subpixels et enkelt sted på skærmen og dermed danner den grønne streg.

Læs også: DisplayMate: iPhone X har den bedste skærm nogensinde

Problemet ser ikke ud til at være isoleret til bestemte varianter af iPhone X eller ejere i en bestemt del af verden. Den grønne linje er dukket op på iPhone X både med 64 GB og 256 GB lagerplads og i både sølv og space grey. De personer, som har meldt om problemet, er fra blandt andet Australien, Canada, Polen og USA, så det ser altså ud til at være helt tilfældigt, hvem der bliver ramt af den grønne linje på skærmen.

Apple ombytter iPhone X uden problemer

Hvis du har en iPhone X eller måske er en af de få uheldige, der er ramt af problemet, så frygt ej. Apple ombytter uden tøven din fejlramte iPhone X til en ny, skriver MacRumors. En ejer af iPhone X, som var ramt af problemet, fortæller, at han gratis fik ombyttet den til en ny, efter han kontaktede Apple. Apple indsamlede også data fra telefonen – formentlig for at kunne fejlsøge problemet og rette op på fejlen.