Kodak springer ud som smartphone-producent

Den hæderkronede filmproducent Kodak vil nu fremstille smartphones. Mød Kodak Ektra.

Kodak springer ud som smartphone-producent

Har du en gang stået med en filmrulle i hånden, vil navnet Kodak klinge genkendeligt.

Selskabet dominerede fotoverdenen frem til halvfemserne, men agter nu at springe ud som smartphone-producent i en tid hvor Facebook, Instagram og Snapchat er blevet de mest populære fotoplatforme.

Til at genvinde de fotointeresseredes gunst lancerer Kodak Ektra, en hybrid-smartphone med en god portion kamerafunktioner, -design og -historie.

Navnet er lånt fra en af Kodaks allertidligste modeller fra 1941, og designet byder skam også retrolook ved at være betrukket med greb i simililæder, børstede metalkanter, klikkende drejehjul samt et læderetui.

Selve kameraet råder over 21 megapixels, en f/2,2 optik med optisk stabilisering og 26.5mm vidvinkel. Kameraet kommer med en stribe forudinstallerede fotoapps som Snapseed, VSCO og Prisma. Video optages med op til 4K.

Læs også:  Fujifilm SHARE SP-1 anmeldelse: Charmerende vintage [TEST]

Kodak Ektra kameramobil

Som smartphone placerer Kodak Ektra sig i den øvre mellemklasse, med sin 10-kerne processor fra Mediatek, 3GB RAM samt 32GB lagerplads med micro-SD udvidelser. Styresystemet er Android 6.0 Marshmallow.

Skærmen er på 5 tommer og byder på Full HD opløsning.

Prismæssigt vil Kodak Ektra placere lige under dagens toptelefoner med en debutpris på 499 Euro, svarende til 3.750 kroner.

Med Ektra vil Kodak være endnu en i striben af smartphone-producenter der forsøger at forene et avanceret digitalkamera med en smartphone. Fælles for dem er dog, at ingen slog nogen salgsrekorder.

Husker du Samsung Galaxy Camera, Nokia Lumia 1020, Asus ZenFone Zoom og Panasonic CM1?

Se også:  DXOMark: Google Pixel har det bedste mobilkamera nogensinde

Kodak Ektra kameramobil
Kodak Ektra