Ny A18 Pro-chip i iPhone 16 Pro er designet til AI

Apple har foretaget optimeringer i den kommende A18 Pro-chip til iPhone 16 Pro og 16 Pro Max, som gør dem optimerede til at drive AI-tjenester lokalt på telefonerne.

Ny A18 Pro-chip i iPhone 16 Pro er designet til AI

Ifølge et nyt notat fra analytiker Jeff Pu fra Haitong International Tech Research har Apple planer om at ændre på den kommedne A18 Pro-chip, så den er optimeret specifikt til at køre AI-løsninger lokalt på de kommende iPhones. Jeff Pu skriver også i sit notat, at Apple sætter gang i produktionen af A18 Pro-chippen tidligere på året, end de plejer.

Nyhederne kommer som en del af en række informationer om Apples planer for AI i 2024. Vi har blandt andet har hørt rygter om, at Apple vil bruge både lokal AI på enhederne og cloudbaserede AI-tjenester – måske med hjælp fra Google af alle selskaber.

Se også: Priser og tilbud på iPhones

AI-fokus i ny A18 Pro-chip til iPhone 16 Pro

I et notat til investorer skriver Jeff Pu, som plejer at være pålidelig, når det gælder rygter om Apple-chips, følgende:

”Ifølge vores tjek i leverandørkæden er der en stigende efterspørgsel på Apple A18, mens mængden A17 Pro har ligget stabilt siden februar. Vi pointerer, at Apples A18 Pro – 6-GPU-versionen – har et større die-område (sammenlignet med A17 Pro), der kan vise sig at være en ny tendens inden for edge AI-computing.”

Et større die-område i en chip betyder, at chippen kan rumme flere transistorer og specialiserede komponenter. Det øger dog også risikoen for defekter og designfejl, når størrelsen øges. Det kan også påvirke energieffektiviteten og varmeafledningen. Det er den balance, som Apple skal finde, nu hvor de snart sætter gang i produktionen af de A18 Pro-chips til efterårets lancering af nye iPhones.

Edge AI-computing henviser til AI, der kører direkte lokalt på enhederne i stedet for i skyen. De fleste forventer, at Apple vil benytte AI-løsninger i clouden (måske i samarbejde med Google) til visse funktioner og samtidig køre andre AI-funktioner 100 procent lokalt på enhederne.

Rygter går på, at Apple vil bruge AI til funktioner som Siri, Spotlight, Apple Music, Sundhed, Beskeder, Numbers, Pages, Keynote og Genveje.

Læs også: Alt om iPhone 16: Sådan bliver den kommende iPhone

A16-chip i iPhone 16 – A16 Pro i iPhone 16 Pro

Det er ikke første gang vi hører, at Apple ændrer på A18-chippen på grund af sit øgede fokus på AI. I sidste måned hørte vi, at A18-chippen vil få mange flere indbyggede AI-processorkerner med en kraftigere Neural Engine-enhed i chippen.

I den nuværende iPhone 16-serie har Apple haft en anden tilgang. iPhone 15 og 15 Plus er udstyret med en Apple A16-chip, mens iPhone 15 Pro og 15 Pro Max har en A17 Pro-chip. Jeff Pus oplysninger tyder på, at det kun er Apple A18 Pro, som altså skal sidde i iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max, der får de senest beskrevne AI-fokuserede ændringer.

Læs også: iOS 18 lader dig tilpasse hjemmeskærmen på din iPhone