OnePlus Fold: Ny foldbar mobil lanceres i august

OnePlus' første foldbare mobiltelefon lanceres i august, ganske kort efter lanceringen af Samsungs Galaxy Z Fold5. Her er hvad vi ved om den.

OnePlus Fold: Ny foldbar mobil lanceres i august

Også smartphoneproducenten OnePlus vil inden årets udgang have en foldbar mobiltelefon i deres sortiment. OnePlus Fold, som den hedder, forventes lanceret ganske kort tid efter Samsungs nye foldbare mobiler.

Se også: Sammenlign mobiltelefoner på kvalitet og pris

Foldbart flagskib fra OnePlus

Det er ikke end fire år siden, at Samsung var det eneste smartphoneproducent, der kunne tilbyde en foldbar telefon med en revolutionerende foldbar skærm. Sammen år kom Huawei også med en foldbar, men den kinesiske smartphoneproducent og deres produkter forsvandt ganske hurtigt fra Europa, efter amerikanske handelsrestriktioner ramte dem hårdt.

Det betød for Samsung, at de ikke havde den store konkurrence på de foldbare mobiltelefoner, og derfor blev dominerende på markedet.

Men det kan snart være slut. I år har Motorola lanceret to nye foldbare telefoner, Razr 40 Ultra og Razr 40 og Google med deres Fold, som desværre ikke kommer til Danmark.

Senere i år får Samsung endnu en konkurrent, nemlig OnePlus Fold, der forventes at blive en high-end foldbar telefon i samme type som Galazy Z Fold4.

OnePlus har angiveligt valgt at lancere OnePlus Fold blot få dage efter, at Samsung lancerer deres nye foldbare telefoner, Galaxy Z Fold5 og Galaxy Z Flip5. Modigt træk fra OnePlus.

Mobiltelefon og tablet i ét

Det betyder, at den ved første øjekast ligner en almindelig mobiltelefon, der blot er lidt tykkere. Folder man den ud, byder den på en skærm på størrelse med en lille tablet.

Konceptbillede af OnePlus Fold

Specifikationer på OnePlus Fold

OnePlus Fold forventes at få en 8 tommer foldbar skærm med QHD+-opløsning og en 6,5-tommers ydre skærm, begge med 120 Hz opdateringshastighed.

Indeni vil der gemme sig et Snapdragon 8 Gen 2-chipset, op til 16 GB LPDDR5 RAM og op til 512 GB UFS 4.0-lagerplads.

OnePlus Fold skull have et 50 MP hovedkamera med OIS, et 48 MP ultravidvinkelkamera, et 32 MP periskop-telekamera og et par 32 MP selfie-kameraer, en til hver skærm.

OnePlus Fold forventes at køre Android 13 med OnePlus’ OxygenOS ovenpå. Lidt senere lanceres Android 14, så mon ikke den ret hurtigt vil kunne opdateres til det.

Batteriet skulle være på 4.800 mAh og den skulle understøttelse op til 80 Watt kablet opladning.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner