Rygte: Samsung Galaxy Note 9 får skjult fingeraftrykslæser

Du kan forvente et større batteri og en indbygget fingeraftrykslæser i skærmen i efterårets Galaxy Note 9 ifølge en velkendt Samsung-tipster.

Rygte: Samsung Galaxy Note 9 får skjult fingeraftrykslæser

Samsung har måttet høre for, at der ikke har været nær så mange nyheder i den nye Galaxy S9 og S9+ i forhold til sidste års Galaxy S8 og S8+. Det kommer Samsung dog formentlig ikke til at høre for med lanceringen af den kommende Galaxy Note 9, som ventes at finde sted til sædvanlig tid en gang i efteråret.

Læs også: Analytiker: Ingen fingeraftrykslæser i skærmen i Samsung Galaxy Note 9

Her er nemlig masser af store nyheder på vej, ser det ud til. I hvert fald hvis det står til den veletablerede Twitter-tipster Ice universe, som har en lang historik med at ramme plet med sine afsløringer om kommende Samsung-smartphones. Han var blandt andet manden, der lækkede de første hands on-billeder af Samsung Galaxy S8, og han ramte også plet med tidlige pressefotos af Galaxy Note 8.

Denne gang har han i et tweet delt to oplysninger om den kommende Galaxy Note 9, som en del personer vil se frem til.

Får fingeraftrykslæser skjult under skærmen

Den første feature, som Galaxy Note 9 vil komme med, er fingeraftrykslæser indbygget direkte i skærmen ligesom vivo X21 UD og den helt nye Huawei Mate RS Porsche Design. Dermed kan du blot hvile fingeren på den nederste del af skærmen, og ligesom med en normal fingeraftrykslæser bliver telefonen låst op med det samme.

Læs også: Vivo X21 UD er første mobil med usynlig fingerscanner

Samsung har angiveligt bøvlet en del med at få teknologien til at være træfsikker og hurtig nok – noget som Apple efter sigende også skulle have kæmpet med i et par år. Men nu er teknologien altså ved at være moden til at komme i færdige produkter.

Vivo
Her ses vivos nye fingeraftrykslæser under skærmen.

Som det så mange gange er tilfældet med rygter, er der dog modstridende oplysninger om, hvorvidt Galaxy Note 9 får fingeraftrykslæser i skærmen eller ej. Først lød det tilbage i november, at Samsung ville debutere teknologien i Galaxy Note 9 i stedet for Galaxy S9.

Så meldte den velinformerede analytiker, Ming-Chi Kuo, ud for to uger siden, at Galaxy Note 9 ikke får en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Det skulle blandt andet være manglende kompatibilitet med nogle skærmbeskyttere, der skulle få Samsung til at være afventende med at tage teknologien i brug.

Men ”Ice universe” mener altså senest, at Galaxy Note 9 alligevel bliver udstyret med den nye type fingeraftrykslæser. Intet er altså sikkert endnu, når to ellers meget veletablerede analytikere/tipstere melder om helt modsatrettede oplysninger.

Får det største batteri nogensinde i Note-serien

Den anden nyhed, som vi ifølge Twitter-tipsteren får at se, er et markant større batteri med en kapacitet på 3.850 mAh. Til sammenligning har Galaxy Note 8 “kun” 3.300 mAh at gøre godt med, så der er tale om en forøgelse af kapaciteten på hele 16,7 %. Kun da Galaxy Note II blev lanceret, var der en større stigning at finde i kapaciteten i forhold til forgængeren. Her fik Note II et batteri på 3.100 mAh mod den første Note-mobils 2.500 mAh – en stigning på 24 %.

De seneste år har Samsung været lidt tilbageholdende med at øge kapaciteten i batterierne. Med et batteri på 3.000 mAh fik Galaxy Note 5 som den første i Note-serien et mindre batteri end sin forgænger, hvorefter det steg 16,7 % i Galaxy Note 7 til 3.500 mAh. Galaxy Note 7 var som bekendt en kæmpe katastrofe for Samsung. Batteriet selvantændte i tide og utide, og Samsung endte med at tilbagekalde smartphonen ad to omgange, inden telefonen udgik fuldstændigt.

Læs også: Energizer-smartphone er mere batteri end mobil

Samsung lancerede senere en revideret udgave af Note 7 i form af Note FE. Her havde den sydkoreanske producent foretaget store ændringer i kvalitetskontrollen og sikkerheden af nye batterier, så kapaciteten faldt endnu en gang i forhold til forgængeren Note 7. Nu var kapaciteten nede på 3.200 mAh, men i sidste års Galaxy Note 8 steg kapaciteten så igen: denne gang til 3.300 mAh – altså 200 mAh mindre end Note 7.

Dette efterår kommer turen så til Galaxy Note 9, og her er der altså angiveligt udsigt til en stor forøgelse af kapaciteten. Med 3.850 mAh bliver det Note-seriens suverænt største batteri, og to dages driftstid bør derfor ikke være helt umuligt.

Flere konkurrenter har dog allerede overhalet Samsung indenom, når det kommer til størrelsen på batterierne. Senest har Huawei lige lanceret P20 Pro med et 4.000 mAh stort batteri, og i december kom HTC U11+ på markedet med et batteri på 3.930 mAh. Lenovo har også modellen K8 med et batteri på 4.000 mAh, og det samme gælder for Xiaomi med modellen Redmi Note 5 og ASUS med modellen Zenfone Max. Sidst, men ikke mindst, har Oppo modellen R11s Plus – også med et 4.000 mAh batteri.

Nedenfor kan du se, hvordan kapaciteten i batterierne i Samsung Galaxy Note-serien har udviklet sig siden 2011.

Model Batteri Ændring siden forrige model
Samsung Galaxy Note 2.500 mAh  
Samsung Galaxy Note II 3.100 mAh +24 %
Samsung Galaxy Note III 3.200 mAh +3,2 %
Samsung Galaxy Note 4 3.220 mAh +0,3 %
Samsung Galaxy Note 5 3.000 mAh -6,8 %
Samsung Galaxy Note 7 3.500 mAh +16,7 %
Samsung Galaxy Note FE 3.200 mAh -8,6 %
Samsung Galaxy Note 8 3.300 mAh +3,2 %
Samsung Galaxy Note 9 3.850 mAh (rygte) +16,7 %