Samsung-direktør antyder, at en foldbar smartphone bliver afsløret i år

Samsung har i flere år arbejdet på en smartphone der kan foldes. Nu antyder Samsungs direktør, at sådan en telefon bliver afsløret i år.

Samsung-direktør antyder, at en foldbar smartphone bliver afsløret i år

Samsung planlægger at lancere en foldbar smartphone senere på året. CNBC skriver, at Samsungs direktør, DJ Koh, har antydet en afsløring af enheden under Samsungs “developer conference” i november.

Se også: Video: Samsung Galaxy Tab S4 10.5 – Vi pakker den ud

Det er dog ikke sikkert hvor vidt telefonen kommer i handlen i år. DJ Koh har udtalt at enheden har været kompliceret at udvikle og rygter går på, at Samsung vil lancere en enhed med et “flexibelt” display, som en del af Galaxy Note-serien. Hvad flexibelt så indebærer er jo et godt spørgsmål.

Samsung har eksperimenteret med et bøjeligt OLED-display i flere år, og selskabet afslørede den første prototype helt tilbage i 2012. Siden da har samsung angiveligt testet enheder med dobbelt skærm, med det formål at få en enhed på markedet som i det mindste kommer tæt på den originale idé. DJ Koh holder de fleste informationer tæt ind til kroppen, men han indrømmer, at enheden og dens funktioner er nødt til at være ud over det sædvanlige.

Læs også: DisplayMate: Samsung Galaxy Note 9 har den bedste skærm

Tilbage i 2013 udgav Samsung en reklame for en koncepttelefon. I reklamen blev der vist en enhed med en skærm som kunne foldes på midten, lidt som en pung, med det formål at have en tablet og telefon i samme enhed. Flere kilder påstår, at den kommende telefon vil få en 7″ skærm som kan foldes på samme måde som i reklamen fra 2013. På ydersiden vil der være et mindre display som skal vise notifkationer, på samme måde som vi kender det fra låseskærmen på almindelige smartphones.

Samsung er ikke de eneste, der arbejder på en bøjelig skærm. Både Lenovo og Microsoft eksperiementerer med fleksible skærme i tablets og telefoner. LG har sågar afsløret, at de arbejder på et 65″ OLED TV der kan rulles sammen som et stykke papir. Indtil videre ser det dog ud til, at Samsung er tættest på en reel løsning.