Samsung Galaxy S24: Rygter, specifikationer, pris og lancering

Lanceringen af den nye Samsung Galaxy S24-serie nærmer sig med hastige skridt. Vi giver her overblik over rygter, specifikationer, pris og lanceringsdato.

Samsung Galaxy S24: Rygter, specifikationer, pris og lancering

Den kommende Samsung Galaxy S24-serie er på vej i løbet af den næste måneds tid. Opgraderinger vil der være masser af. Der er eksempelvis fokus på AI, og så fortæller rygterne, at der vil være en bedre skærm samt forbedret kamera i den kommende Galaxy S24-serie.

Vi dykker her ned i alt, hvad der er værd at vide om den kommende Galaxy S24-serie.

Læs også: Samsung Galaxy S23 FE klar til salg – men er prisen god nok?

Flad skærm og ramme af titanium

Rygterne går på, at Samsung Galaxy S24-serien vil have et helt fladt design. Dette gør telefonerne billigere at producere og gør dem også mere robuste. Mange brugere foretrækker også en helt flad skærm frem for de kurvede skærme, som giver genskin og besværliggør berøring af skærmens yderste kanter en smule.

Samsung vil efter sigende også gå i Apples fodspor og konstruere rammen på flagskibet Galaxy S24 Ultra af det mere hårdføre titanium i stedet for rustfrit stål. Titanium er et meget stærkt og let materiale, som kan give mere holdbare og lettere mobiltelefoner. På samme tid er det dog at forvente, at det vil hæve prisen en smule.

Galaxy S24 og S24+ ventes fortsat at anvende en ramme af aluminium.

Læs også: Rygte: Samsung går i Apples fodspor med Galaxy S24 Ultra

Forskel i ydeevne i Galaxy S24-serien

Der er desværre dårlige nyheder for kunder i Europa, som gerne vil have fingrene i den nye S24-serie fra Samsung. Rygterne går nemlig på, at S24 og S24+ vil have Samsungs egen Exynos-chip og ikke den nyeste chip fra Qualcomm, som vi ellers så det med S23-serien.

Det kan have betydning for ydeevnen og måske også for AI-mulighederne i Samsung Galaxy S24 og S24+. Samsung Galaxy S24 Ultra forventes dog at blive lanceret med den nye Snapdragon 8 Gen 3 fra Qualcomm, som yder bedre end Samsungs pendant.

Læs også: Samsung Galaxy S24 og S24+ bliver langsommere end S24 Ultra

Stort fokus på AI

Et af de største fokusområder for Samsung i den kommende Galaxy S24-serie er AI. Takket være den nye Snapdragon 8 Gen 3-chip fra Qualcomm, som giver helt nye muligheder for AI og tilmed har vist sig at overgå Apples A17 Pro-chip, vil der være en række nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien. Især Galaxy S24 Ultra ventes at få AI-opgraderinger.

Samsung har valgt at navngive deres AI-funktion ”Samsung Gauss”. Det dækker over tre AI-modeller, der specialiserer sig i henholdsvis sprog, kode og billeder.

Telefonerne kan eksempelvis lave AI-genererede baggrundsbilleder  og fjerne personer eller uønskede objekter fra et billede, som man allerede har taget.

Samsung Notes-appen vil angiveligt også få et løft, så den kan omdanne en længere liste af noter til mere organiseret punktform ved brug af AI.

En af nyhederne bliver også, at Samsung Galaxy S24-serien kan oversætte telefonopkald i realtid på mindst 10 sprog.

Læs også: Samsung lancerer Gauss – generativ AI først til Galaxy S24

Samsung Gauss

Samsungs AI-tjeneste vil koste penge

AI-tjenester forbruger enorme mængder elektricitet. Det skyldes, at det er meget energikrævende at nedkøle datacentrene, som afvikler AI-algoritmerne.

Af netop disse årsager vil Samsung højst sandsynligt kræve, at man betaler et månedligt abonnement for at få adgang til Samsung Gauss. Prisen kendes endnu ikke.

Læs også: Den fedeste nyhed i Samsung Galaxy S24 kræver abonnement

Dobbelt op på lagerplads

Da Samsung Galaxy S23 Ultra blev lanceret, havde basismodellen 256 GB lagerplads. Dette ser dog ud til at ændre sig med Galaxy S24 Ultra. Ifølge rygterne vil den næste Galaxy S24 Ultra have 128 GB lagerplads i den billigste udgave.

Hvor basismodellen får mindre lagerplads, får den dyreste variant af Galaxy S24 Ultra til gengæld hele 2 TB lagerplads. Det er det dobbelte af, hvad den dyreste Galaxy S23 Ultra har. At Galaxy S24 Ultra starter med 128 GB lagerplads, vil dog formentlig give telefonen en lavere startpris.

Mængden af RAM i varianterne vil været uændret. Det vil sige, at Galaxy S24 og S24+ vil være tilgængelig med 8 GB RAM, mens Galaxy S24 Ultra vil kunne fås med op til 12 GB RAM.

Læs også: Samsung Galaxy S24 Ultra får mellem 128 GB og 2 TB lagerplads

Forbedret skærm og kamera

Selvom de udvendige ændringer formentlig bliver i den mindre afdeling, er der ifølge de seneste rygter stadig blevet plads til en forbedret skærm og et bedre kamera.

Hvor der for mange år siden blev konkurreret hårdt om at opnå den højeste skærmopløsning, konkurrerer mobilproducenterne i dag på skærmopløsning.

Med Galaxy S24 Ultra vil lysstyrken angiveligt blive forbedret fra 1.750 nits i sidste års Ultra-model til 2.600 nits i Galaxy S24 Ultra. Det betyder kort fortalt, at skærmen uden problemer vil kunne bruges i direkte sollys – selv på den varmeste sommerdag.

Kameraerne i Galaxy S24 Ultra står også til at blive opgraderet. For eksempel vil 8K-videooptagelse og portrætfotos få 5 gange zoom, ligesom stabiliseringen også er forbedret. Det forventes, at Galaxy S24 Ulta vil bevare de tre sensorer på henholdsvis 200, 12, og 10 megapixel.

Læs også: Samsung Galaxy S24 ligner iPhone 15 på en prik

Samsung Galaxy S24-serien: Mulig pris i Danmark

På trods af den lange række af opgraderinger forventes det, at priserne på Samsung Galaxy S24-serien vil være de samme, som vi så med S23-serien.

Det vil med andre ord betyde, at den vejledende pris på Samsung Galaxy S24 vil være fra 7.499 kroner. Samsung Galaxy S24+ står til at koste fra 9.499 kroner, mens den ypperste Samsung Galaxy S24 Ultra vil koste fra 10.999 kroner.

Læs også: Nye billeder afslører designet på Samsung Galaxy A55

Hvornår kommer Samsung Galaxy S24?

Ifølge rygterne vil Samsung Galaxy S24-serien blive lanceret den 12. januar 2024. Igennem de seneste år er lanceringsdatoen for Samsungs S-serie blevet rykket tidligere tidligere frem på året. Samsung Galaxy S22-serien blev eksempelvis lanceret den 9. februar 2022, mens S23-serien blev lanceret 1. februar i år.

Og næste år ser Galaxy S24-serien altså ud til at blive annonceret endnu tidligere.

Læs også: Insiderviden: Samsung Galaxy S24 lanceres til januar