Samsung Galaxy S6, S6 Edge og Note5 modtager deres sidste månedlige opdatering

Samsung tager nu tre modeller af listen over telefoner, der modtager månedlige sikkerhedsopdateringer.

Samsung Galaxy S6, S6 Edge og Note5 modtager deres sidste månedlige opdatering

Allerede tilbage i april valgte Samsung at fjerne Galaxy S6-serien, fra listen over telefoner der modtager månedlige opdateringer. Dagen efter var serien dog tilbage på listen igen.

Læs også: Test: Samsung Galaxy Note9 – Mere af det hele

I dag begynder telefonerne at modtage sikkerhedsopdateringen for september 2018, hvilket bliver den sidste for Galaxy S6-familien. Note5 følger trop og bliver ligeledes strøget fra listen.

Samsung Galaxy Note 5
Det er blandt andet denne model, Samsung Galaxy Note5, der nu modtager sin sidste planlagte opdatering.

Samsung lover som regel sikkerhedsopdateringer til deres enheder i to år fra lanceringen, men eftersom alle tre modeller blev lanceret i 2015, er de allerede et godt stykke forbi de to år. Det skal tilføjes, at dette kun gælder planlagte opdateringer. Telefonerne vil stadig modtage mindre opdateringer, når Samsung finder kritiske huller i sikkerheden.

Læs også: Rygte: Alle Samsung Galaxy S10-modeller får fingeraftrykslæser i skærmen

Opdateringen for september 2018 retter op på en række svagheder i Android OS. Ni af disse er kritiske mens næsten tyve andre, hver udgør en mindre sikkerhedsrisiko. Fælles for alle er, at Samsung finder det nødvendigt at rette dem. Nyere Samsung-enheder skulle efter planen modtage opdateringen i løbet af de kommende dage, og selvfølgelig fortsat modtage planlagte opdateringer fremadrettet. Men for Samsung Galaxy S6, S6 Edge og Note5 er det altså sidste udskænkning.

Redaktionen har mere til historien

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 30/8/2018 tunede vi igen ind på emnet med en sag med fokus på Video: Samsung Galaxy Tab S4 10.5 – Vi pakker den ud – Følg den videre udvikling her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Samsung galaxy” finder du her..