Samsung sælger igen flest smartphones efter Note 7-skandalen

Samsungs to tilbagekaldelser af Galaxy Note 7 betød, at Apple for en kort stund var den største smartphoneproducent - men nu generobrer Samsung titlen.

Samsung sælger igen flest smartphones efter Note 7-skandalen

Samsung kan igen kalde sig verdens største smartphoneproducent, når vi zoomer ind på, hvordan det går kvartal for kvartal. En ny opgørelse fra analyseinstituttet TrendForce viser nemlig, at Samsung sidder på intet mindre end 26,1 % af smartphonemarkedet i dette års første kvartal.

I fjerde kvartal sidste år var Samsung nede med en markedsandel på kun 18,5 %, og det betød, at Apple kunne kalde sig den største smartphoneproducent i kvartalet med en andel af salget i perioden på 20,3 %.

Læs også: Samsung er fortsat verdens største mobilproducent

Samsung havde nemlig en katastrofal afslutning på et ellers godt 2016, hvor Samsung, set over hele året, solgte flest smartphones. Men set kun på sidste års fjerde kvartal var det Apple, der klarede sig klart bedst. Det skyldtes dels lanceringen af iPhone 7 og 7 Plus, dels fadæsen med Samsungs to tilbagekaldelser af Galaxy Note 7-smartphonen.

Men glæden for Apple varede som bekendt ikke så længe, for Samsung har snuppet den fornemme 1. plads tilbage fra Apple. Med Samsung tilbage på rette kurs og det største iPhone-salg overstået er Apples markedsandel nemlig faldet noget igen i det netop overståede kvartal. Her havde den amerikanske producent en markedsandel på 16,9 %. Med andre ord er alt altså igen, som det plejer at være, når det gælder markedsandele. Når det til gengæld omhandler indtjening, er Apple fortsat længder foran konkurrenterne.

Markedsudvikling Q4 Q1
Foto: Mobilsiden.dk

Kinesiske producenter dominerer listen

Ser man ud over Samsung og Apple, står det klart, at de kinesiske producenter er kommet for at blive. Den tredjestørste producent i årets første kvartal er fortsat Huawei med en markedsandel på 11,4 % – en andel, som Huawei ihærdigt forsøger at øge.

Læs også: Kinesiske producenter erobrer mobilmarkedet

Herefter følger OPPO med 8,1 %, hvorefter den kinesiske elektronikgigant BBK Electronics er at finde. BBK Electronics siger dig formentlig ikke noget, men det er en stor kinesisk spiller, som producerer smartphones under forskellige brands. Både OnePlus- og vivo-smartphones hører under BBK Electronics, og det samme gør Oppo, som er kategoriseret for sig, egentlig også.

LG, som for år tilbage var blandt markedets største producenter, er langsomt faldet ned ad listerne, og i denne opgørelse må producenten nøjes med en 6. plads med en markedsandel på 4,6 %.