Samsung vil vippe Google af AI-tronen med Galaxy S24 Ultra

Ifølge de seneste rygter vil der i den kommende Galaxy S24 Ultra være så mange nye AI-funktioner, at det kan være nok til at vippe Google af AI-tronen.

Samsung vil vippe Google af AI-tronen med Galaxy S24 Ultra

Da Google lancerede deres nye Pixel 8-serie tidligere på året, var det med et hidtil uset stort fokus på AI-funktioner. Især kameradelen var gennemsyret af smarte AI-funktioner.

Nu tyder noget dog på, at den kommende Galaxy S24-serie fra Samsung vil have så mange nye spændende AI-funktioner, at de er klar til at tage kampen op mod Google i forsøget på at vælte søgegiganten af tronen som ledende smartphoneproducent inden for AI.

Læs også: Samsung forventer at sælge 35 mio. Galaxy S24

Galaxy S24 Ultra vil få AI-optimerede videoer

X-brugeren Bennett Buhner har senest lækket oplysninger om, at Galaxy S24 Ultra vil give mulighed for at AI-optimere de videoer, du optager med telefonen. Dette vil angiveligt betyde bedre videokvalitet ved lav belysning, bedre stabilisering og mindre støj i optagelserne.

Vi har tidligere set samme funktionalitet i Google Pixel 8 Pro med funktionen Video Boost. I Samsungs version vil det hele muligvis foregå lokalt på enheden i stedet for i skyen. Det skulle give hurtigere behandling af videoerne og heller ikke kræve en aktiv internetforbindelse.

Galaxy S24-serien får AI-chat funktion

X-tipsteren melder også om, at Samsung Galaxy S24 vil få sin egen AI-chatbot som en del af det kommende One UI 6.1-styresystem.

Dette er muligt takket være den nye Snapdragon 8 Gen 3-chip fra Qualcomm og den nye Exynos 2400-chip – sidstnævnte er den, der ventes at blive anvendt i Europa. Ifølge rygterne vil flagskibet Galaxy S24 Ultra dog have Snapdragon-chippen i Europa.

Den nye AI-chat funktion vil formentlig være eksklusiv til Galaxy S24-serien. Hvilke muligheder chatbotten vil give, er endnu uvist.

Samsung har tidligere løftet sløret for deres egen generative AI, som har fået navnet Gauss. Samsung har endnu ikke bekræftet lanceringsdatoen for de nye telefoner. Det forlyder, at det kan ske den 12. januar 2024.

Du kan få et samlet overblik over alt, hvad vi indtil videre ved om Galaxy S24-serien her.

Læs også: Samsung Galaxy S23 FE klar til salg – men er prisen god nok?