Sharp på vej med to fuldstændigt kantløse smartphones

Den japanske skærmproducent Sharp demonstrerer den 17. juli måned to nye smartphones fuldstændig frie for skærmkanter. Se de to vilde smartphones her.

Sharp på vej med to fuldstændigt kantløse smartphones

Samsungs såkaldte ’Infinity’-skærm og den næsten kantfrie skærm i LG G6 er ganske vist imponerende, men det er ingenting i forhold til hvad den japanske skærmproducent Sharp har i vente senere på måneden.

Ifølge hjemmesiden MyDrivers vil producenten nemlig løfte sløret for to smartphones den 17. juli, der bogstaveligt talt ingen kanter har rundt om skærmen – i hvert fald hvis man skal tro de billeder, som blev lækket på det kinesiske sociale medie Weibo for en lille måned siden.

Læs også: Sharp dropper kanterne med Aquos Crystal

De to telefoner skulle have de ikke så mundrette navne FS8016 og FS8010 og vil begge have en 5,5” stor skærm med en opløsning på 2048 x 1080 pixels – hvilket giver et 17:9-format.

Sharp
Foto: Weibo.com

De utroligt minimalistiske fronter på telefonerne består udelukkende af et stykke glas, hvor der er skærmpanel over det hele – med én lille undtagelse. Der er nemlig gjort plads til et frontkamera i midten af toppen, hvilket dækker et meget lille område af skærmen. Det ser altså ud til at være samme fremgangsmåde som i topmodellen Essential PH-1, som en af Android-grundlæggerne Andy Rubin lancerede sidst i maj måned.

Læs også: Sharp Corner R: Ny, vild smartphone med kurvede hjørner

Bagpå vil der være et dualkamera-setup, der til forveksling ligner det, som den kommende iPhone 8 ventes at få. Begge sensorer skulle være på 12 megapixel i begge modeller. Hvor modellen FS8010 skulle få Qualcomms endnu ikke lancerede Snapdragon 330-processor, vil der i FS8016-modellen gemme sig en Snapdragon 660-processor. Sidstnævnte processor halter ikke særlig meget efter Qualcomms ypperste Snapdragon 835-processor, viser benchmarkresultater.

Sharp
Foto: Weibo.com

Ifølge den kinesiske techside skulle de to Sharp-smartphones komme med enten 4 eller 6 GB RAM. Den lanceres dog højst sandsynligt ikke på disse breddegrader, men som producent af skærmpaneler vil lignende smartphones dukke op i de kommende måneder. Hjemmesiden oplyser blandt andet, at Xiaomis kommende Mi Mix 2 vil blive udstyret med samme skærmpanel fra Sharp som i disse to smartphones.

Sharp har tidligere gjort sig bemærket med dets skærmpaneler, hvor der næsten ingen kanter er rundt om, bl.a. med dets Aquos Crystal fra 2014, Aquos Crystal 2 fra 2015 og senest Corner R fra oktober måned. De har dog alle haft en større kant under skærmen, hvor der har været gemt visse komponenter. Det er dog med de kommende to modeller endelig lykkedes den japanske skærmproducent at lave skærmpaneler, hvor alle kanter er så godt som forsvundet.