Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact: Priser og specifikationer lækket

Svenske priser på to af Sonys kommende topmodeller, Xperia XZ2 og XZ2 Compact, er blevet lækket sammen med række af specifikationerne.

Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact: Priser og specifikationer lækket

I går blev det første rigtige billede af den kommende Sony Xperia XZ2 Compact lækket, hvor der ses nye, blødere designlinjer langs rammen og på bagsiden.

Læs også: Sony teaser for MWC-event den 26. februar

Disse billeder bliver nu fulgt op af både lækkede priser og specifikationer. Oplysningerne stammer fra den svenske techside Swedroid, som har fået oplysningerne fra en kilde. Ud over priser og specifikationer er den svenske lanceringsdato også afsløret.

Den kompakte topmodel får endelig Full HD-skærm

Ikke overraskende får begge smartphones Qualcomms nyeste Snapdragon 845-processor, hvortil der vil være 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. Telefonerne skulle også få en særlig musikfunktion, hvor vibrationsmotoren anvendes under afspilning af musik – formodentlig i takt med bassen eller lignende.

Skærmstørrelsen på den store Xperia XZ2 bliver ifølge oplysningerne 5,8”, hvilket er en anelse mere end de 5,2”, som forgængeren, Xperia XZ, har. Det skyldes, at Sony udstyrer begge telefoner med en ekstra aflang skærm i et 18:9-format, som giver skærmen noget ekstra højde. At dømme ud fra gårsdagens lækkede billede ser telefonen ikke ud til at blive synderligt meget større, da kanterne over og under skærmen er gjort mindre.

Læs også: Første billede ude: Sony forsøger sig med nyt design

Det fremgår ikke, hvilken skærmopløsning Xperia XZ2 får, men det må antages at være Full HD+ – formentlig 1.080 x 2.160 pixels. Til gengæld er der oplyst, at netop den mindre Xperia XZ2 Compact får denne skærmopløsning. Dermed tager Sony endnu det længe ventede skridt fra den tidligere HD-skærmopløsning på 720 x 1.080 pixels i Compact-modellerne til Full HD+, 1.080 x 2.160 pixels. Xperia XZ2 Compact får desuden en 5″ skærm. Til sammenligning måler sidste års Xperia XZ1 Compact 4,6″.

Sony Xperia jack
Porten til tilslutning af jackstik vil ikke være at finde i de nye topmodeller.

Sony sløjfer porten til jackstik i begge modeller

Det forlyder også, at både Xperia XZ2 og XZ2 Compact beholder fingeraftrykslæseren på tænd/sluk-knappen i siden, men den japanske producent tager til gengæld en beslutning, som nok ikke vil falde i god jord hos særlig mange.

Hverken Xperia XZ2 eller XZ2 Compact kommer nemlig med den velkendte 3,5 mm port til tilslutning af jackstik fra eksempelvis headsets og andet lydtilbehør. I stedet må der formodes at følge en adapter med, som går fra 3,5 mm jack til USB-C.

Læs også: Nu ryger jack-porten fra Sonys smartphones

For en måneds tid siden indikerede oplysninger fra den amerikanske godkendelsesinstans FCC netop fraværet af porten i Sonys kommende topmodeller, og den ser altså ud til at være god nok. I januar måned sidste år oplyste Sony ellers, at man ikke havde planer om at fjerne porten til jackstik, men meget kan altså nå at ske på kort tid i mobilverdenen.

Bliver formentlig 400-800 kroner dyrere

Sidst, men ikke mindst, har den svenske techside også afsløret både de svenske priser og lanceringsdatoen for de to kommende Sony-smartphones. Ifølge hjemmesiden får Xperia XZ2 en vejledende pris på 7.990 svenske kroner, mens Xperia XZ2 Compact vil koste 5.990 svenske kroner. Oplysningerne er uofficielle, men de kommer fra en troværdig kilde, påpeger hjemmesiden Swedroid.

Med forbehold for, at der kan være visse usikkerheder, har vi på Mobilsiden forsøgt at give et skøn på, hvad de danske priser på XZ2 og XZ2 Compact bliver.

Med et prisskilt på 7.990 svenske kroner får Sony Xperia XZ2 en pris, der er 14,3 % højere end sin forgænger Xperia XZ1, der kostede 6.990 svenske kroner. Den danske pris på modellen var 5.499 kroner, så hvis samme procentvise forskel gør sig gældende igen i år, vil den danske pris på Xperia XZ2 være omkring 6.299 kroner.

Tilsvarende er prisen på 5.990 svenske kroner for den kompakte Xperia XZ2 Compact 9 % højere end forgængeren Xperia XZ1 Compact, som kostede 5.490 svenske kroner. Den danske pris på telefonen er 4.499 kroner, og forudsat at den danske pris også bliver 9 % højere, vil Xperia XZ2 Compact dermed koste omkring 4.299 kroner.

Sony Xperia XZ2 står altså til at blive omkring 800 kroner dyrere, mens den mindre Xperia XZ2 kun ser ud til at få en prisstigning på omkring 400 kroner – igen med det forbehold, at det er baseret på svenske, endnu ikke bekræftede priser.

Læs også: Sony: Sådan er vores Android-opdateringspolitik

Begge Sony-topmodeller kommer desuden til salg tirsdag den 6. marts – i hvert fald i Sverige. Der er god grund til at tro, at samme dato vil gøre sig gældende i Danmark. Det var i hvert fald tilfældet med sidste års Xperia XZ1 og XZ1 Compact.

Afsløringen af de to mobiler finder med al sandsynlighed sted mandag den 26. februar. I mandags udsendte Sony en invitation til en event ved Mobile World Congress, hvor der blev teaset for hvad der ser ud til at være et nyt design med blødere former.

Det er ikke første gang, at der bliver lækket priser i Norden på kommende topmodeller. Tidligere på ugen blev norske priser på Samsung Galaxy S9 og S9+ også lækket, hvor der ser ud til at være en prisstigning på op til 1.000 kroner på vej i forhold til forgængerne.