Undersøgelse: 82 % af alle teenagere har iPhones

Teenagere elsker iPhones. Hele 82 % svarer i en undersøgelse, at de foretrækker Apples iPhone. Det kan skyldes, at iPhone ses som et statussymbol.

Undersøgelse: 82 % af alle teenagere har iPhones

Det kan godt være, at Android er det suverænt største styresystem på verdensplan, men der er særlig én målgruppe, som Apple har rigtigt godt fat i: teenagerne.

Læs også: Undersøgelse: Apple er det mest beundrede firma i verden

Det viser en den seneste udgave af den halvårlige undersøgelse Teens Survey, som den amerikanske investeringsbank, Piper Jaffray, har foretaget. Det skriver hjemmesiden Business Insider.

iPhone

Helt præcist 82 % af alle 6.000 adspurgte teenagere, eller generation Z, som de også kaldes, har lige nu en iPhone. Det er det højeste tal nogensinde. I efteråret 2017 lå tallet nemlig på 78 %, og i efteråret 2018 kan tallet stige til hele 84 %. Det er i hvert fald det antal, som forventer, at deres næste smartphone er en iPhone.

Ikke kun iPhone er i høj kurs blandt teenagere. Det er Apple Watch også, som 20 % af alle adspurgte teenagere har planer om at anskaffe sig inden for de næste seks måneder.

Blandt den amerikanske generation z, som hører til den højere middelklasse, er Apple endda det andet mest beundrede brand – kun overgået af Rolex.

iPhone er et statussymbol

Piper Jaffray kommer ikke ind på, hvorfor det forholder sig, som det gør, men konstaterer blot udviklingen. Tilbage i 2013 oplyste netop Piper Jaffray dog, at der er en vis social status forbundet i at have en iPhone.

Artiklen fortsætter under billedet …
Tweets

Det er også noget, som ses tydeligt på Twitter, hvor der i årevis har kørt en trend blandt ejere af iPhones – primært kvinder – som gør grin med Android-brugere, fordi de viser sig som grønne talebobler i iMessage. Blå beskeder i iMessage indikerer, at afsenderen har en iPhone, mens grønne talebobler viser, at Beskeder-appen på iPhones er skiftet over til SMS-beskeder for at kommunikere med blandt andet Android-telefoner.

De grønne beskeder er med andre ord et symbol for personer, som ikke har en iPhone, så de er så at sige uden for klubben. Se blot ovenstående udvalg af ”green bubbles”-tweets, som i høj grad indikerer, at iPhone er et statussymbol blandt teenagere.