Xiaomi lancerer prisbaskeren Redmi 13 i Europa

Er du på udkig efter en billig Android-telefon, bør du overveje den nye Xiaomi Redmi 13, som nu er kommet til salg i Europa. Se mulig dansk pris.

Xiaomi lancerer prisbaskeren Redmi 13 i Europa

For et par uger siden løftede Xiaomi sløret for sin nye budvenlige telefon, Redmi 13.

Til at begynde med meldte Xiaomi kun en pris på Redmi 13 ud i det amerikanske marked, men nu er den også kommet til salg i Europa – dog endnu ikke Danmark.

Se også: De bedste Xiaomi-telefoner til prisen

Stor skærm, stort batteri og høj kameraopløsning

Den nye Xiaomi Redmi 13 har lidt andre specifikationer end den lignende Redmi Note 13, som giver utrolig meget mobil for pengene.

I Redmi 13 må du nøjes med en IPS-skærm på 6,79 tommer, der har en maksimal lysstyrke på på 550 nits, en Full HD-opløsning og 90 Hz skærmopdatering.

Indeni finder vi en MediaTek Helio G91 Ultra-chip, som ikke nyder nær så højt som Mediatek Dimensity 6080-chippen i Redmi Note 13. Den er dog stadig hurtig nok til at levere fin ydeevne til alle hverdagens normale gøremål.

Xiaomi Redmi 13 gemmer dertil på et stort batteri med en kapacitet på på 5.030 mAh, og som i alle andre Xiaomi-telefoner er der understøttelse af hurtig opladning. Den kan lade op med en effekt på op til 33 watt via USB-C-kabel.

Den primære sensor er mere eller mindre identisk med den i Redmi Note 13: En opløsning på 108 megapixel og en blænde på f/1,7, som ifølge Xiaomi giver 3x tabsfri zoom gennem beskæring af motivet.

Dertil er der en 2 megapixel makrosensor, så du må undvære den 8 megapixel sensor med ultravidvinkel, som man finder i Redmi Note 13.

Desværre må du undvære 5G i Redmi 13, men vi forventer, at der kommer en 5G-udgave ligesom Redmi Note 13.

Se også: Top 5: Bedste mobiltelefon til prisen

Xiaomi Redmi 13: Pris og tilgængelighed

Officielt har Redmi 13 en vejledende europæisk pris på 179 euro i Europa – det er for varianten med 6 GB RAM og 128 GB lagerplads. Vil du hellere have 8 GB RAM og 256 GB lager, koster denne variant 199 euro.

I Xiaomis europæiske webshops kan begge varianter ved lanceringen købes med 20 euro i rabat. Dertil kan man opnå yderligere 15 euro i besparelse gennem studierabat. Sidst, men ikke mindst, lokker Xiaomi også med et par trådløse Redmi Buds 4 Active-earbuds for kun 1,99 euro oven i prisen.

Alt i alt kan du altså gøre et rigtigt godt køb, men det kræver dog, at telefonen kommer til salg i Danmark. Vi forventer, at Xiaomi Redmi 13 får en dansk pris på 1.799 kroner.

Se også: Næste Xiaomi 15-topmodel får større batteri og bedre kamera