Xiaomi solgte flest smartphones i hele verden i juni

Et sammentræf af forskellige omstændigheder betyder, at Xiaomi kunne kalde sig verdens bedst sælgende smartphoneproducent i juni måned.

Xiaomi solgte flest smartphones i hele verden i juni

Det går godt for Xiaomi for tiden. Den kinesiske smartphoneproducent vækster i flere markeder. Blandt andet er Xiaomi den bedst sælgende smartphoneproducent i Europa i hele 2. kvartal 2021.

Nu har Xiaomi også opnået en anden bedrift. Ifølge analyseinstituttet Counterpoint Research kan producenten nemlig kalde sig for den bedst sælgende smartphoneproducent i hele verden, når man kun kigger i juni måned.

Læs også: Xiaomi er verdens næststørste producent af smartphones i Q2 2021

Xiaomi solgte flest smartphones i juni måned

I juni måned oplevede Xiaomi nemlig den største vækst fra den ene måned til den anden: 26 procent voksede Xiaomi i juni. Intet andet smartphonemærke voksede lige så hurtigt som Xiaomi i juni måned.

Samtidig er Apples salg af iPhones faldet siden januar, mens Samsungs salg er faldet siden april. Det hænger naturligvis sammen med, at Apples iPhone 12-serie har solgt bedst sidst i 3. kvartal og hele 4. kvartal, mens Samsungs Galaxy S21-serie har drevet salget i månederne efter lanceringen i januar.

Samsungs dalende salg skyldes dog også, at producentens fabrik i Vietnam har været hårdt ramt af COVID-19. Det har holdt produktionen af Samsung-telefoner tilbage. Det har formentlig også været en af årsagerne til, at Samsung Galaxy S21-serien har solgt dårligere end S10-serien fra 2019.

Foto: Counterpoint Research

Ifølge Counterpoint Research har Xiaomi været bedre end konkurrenterne til at udfylde det hul, som Huaweis fald det seneste år har skabt. Sådan lød forklaringen også på Xiaomis nylige position som verdens næststørste smartphoneproducent i hele 2. kvartal 2021. Det er især i Kina, Europa, Mellemøsten og Afrika, at Xiaomi er stormet frem.

21. juni 2021 havde Xiaomi en markedsandel på 17,1 procent, mens Samsung lå nummer to med 15,7 procent. Apple lå nummer tre med 14,3 procent.

Læs også: Xiaomi overhaler Samsung i Europa: Sælger nu flest smartphones

Førstepladsen er kun til låns i kort tid

Det er altså et sammentræf af en stærk portefølje af smartphones fra Xiaomi samt flere uheldige omstændigheder fra konkurrenterne, navnlig Samsung og Huawei, som får Xiaomis salg til at blomstre i juni.

Derfor er Varun Mishra, analytiker ved Counterpoint Research, heller ikke i tvivl om, at Samsung nok skal finde tilbage på pladsen som den bedst sælgende smartphoneproducent, så snart situationen i Vietnam løser sig. Indtil da vil Xiaomi dog blive ved med at hapse markedsandele fra Samsung og kan kalde sig den største smartphoneproducent for en periode.

Se også: De bedste priser og tilbud på Xiaomi-smartphones

Sagen er ikke slut

Flere forhold har spillet ind siden vi bragte denne artikel. Lasse Olsen fastholdt sit fokus på emnet. 4/8/2021 blev bolden spillet videre med artiklen om Xiaomi overhaler Samsung i Europa: Sælger nu flest smartphones – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken her.