Afstemning: Hvordan lytter du til musik i hjemmet?

Der findes utallige højtalere på markedet og mange måder at lytte til musik på. Hvilken forbindelse bruger du til musikafspilning i hjemmet? Deltag i afstemningen.

Afstemning: Hvordan lytter du til musik i hjemmet?

Jeg husker stadig dengang man skulle have kæmpe store højtalere, forstærker, CD-afspiller, radio, forbundet med tykke hundedyre kabler. Okay, den tid er nok ikke helt forbi endnu for nogle, men der er alligevel sket meget med hjemmets lyd de seneste år. Vi er gået fra at have “musikanlæg” til at have en lille højtaler, som på den ene eller den anden måde streamer musik via nettet.

Velkommen til denne uges afstemning, hvor vi i dag skal kigge nærmere på jeres vaner, når det kommer til afspilning af musik i hjemmet. I dag er der nemlig mange måde at lytte til musik, radio, podcast og mere på, hvor det store spørgsmål, hvilken der er den mest brugte.

Den klassiske pladespiller har fået et comeback og de klassiske anlæg er stadig derude. Men der er stadig sket en enorm udvikling, hvor vi i dag kan fylde husstanden med god lyd fra højtalere, som udelukkende kræver strøm og enten en bluetooth eller Wi-Fi-forbindelse. Og med en indbygget digital assistent i flere og flere af disse højtalere, så kan de startes ved hjælp af talekommandoer.

Se også: Test: De bedste bærbare bluetooth højtalere

Bluetooth eller Wi-Fi?

Der findes mange forskellige højtalere på markedet. Nogle benytter bluetooth, nogle Wi-Fi og nogle begge dele. Under Wi-Fi finder vi også Apples AirPlay og Googles Chromecast, som er indbygget i langt de fleste mobiltelefoner på markedet.

Generelt opnår man en bedre kvalitet ved streaming over Wi-Fi, men på den anden side, så er bluetooth-højtalere ofte billigere. Men skal man have multi-room funktionalitet, så skal man benytte en Wi-Fi-højtaler. På den anden side, så kan en bluetooth-højtaler tages med på farten. Heldigvis er der enkelt modeller, som understøtter både Wi-Fi og Bluetooth, så man får det bedste fra begge verdener.

Se også: Test af højtalere og hovedtelefoner

Hvordan lytter du til musik i hjemmet: bluetooth, Wi-Fi eller med kabel? Vælg én eller flere muligheder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Opfølgning på historien

Historien er stadig aktuel. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 5/11/2020 kom der flere nuancer om emnet med en artikel med fokus på Nu kan du streame musik fra Spotify uden en iPhone – Historien kan du læse her. Se de seneste nyheder om emnet her.