B&O genopliver Beogram 4000-serien

B&O har gennem tiden stået bag flere ikoniske produkter, heriblandt Beogram 4000-serien. Nu mener B&O tiden er inde til, at man puster lige i pladespilleren og andre produkter i denne serie i en standard, som passer til tiden vi lever i nu.

B&O genopliver Beogram 4000-serien

Flere af os husker nok mange af B&Os ikoniske produkter – det gør producenten i hvert fald selv. Derfor har de sparket gang i et pilotprojekt, som skal bringe disse klassikere tilbage, restaureret og opdateret, hvor de kan leve op til tidens tendenser og standarder.

Ideen er, udover at disse ikoniske produkter genopstår, at forstå hvordan man kan forlænge levetiden af lydprodukter. B&O ved, at folk stadig bruger B&O-produkter i deres hjem helt op til 45 år efter, at de blev skabt. Og det er ret unikt i den branche.

“Ved at udforske og forstå, hvordan vi forlænger levetiden og relevansen af ​​lydprodukter, som folk allerede sætter pris på, hjælper det os med at definere følelsesmæssig holdbarhed, langvarigt håndværk, forældelsesforbindelse og tidløst design, hvilket skaber miljømæssige fordele for vores fremtidige produkter”, siger produktchef Mads Kogsgaard Hansen, der er leder af Classics hos Bang & Olufsen

Læs også: B&O lancerer Beoplay E8 3.0 med bedre lyd og batteri

Først pustes liv i B&O Beogram 4000

Det første produkt i Classics-initiativet bliver pladespilleren og andre produkter i Beogram 4000-serien, som jeg personligt husker ganske godt fra min barndom.

Pladespilleren blev i sin tid designet af Jacob Jensen i 1972 ud fra et ønske om at skabe en pladespiller, der var lige dele tidløs og progressiv i sin tekniske ydeevne. Dertil blev der tilføjet B&Os velkendte designæstetik.

Resultatet blev en pladespiller, der var revolutionær på flere parametre. Takket være den elektroniske betjening blev det lettere end nogensinde før at spille plader, mens avancerede teknikker skabte en lydoplevelse udover normen. For eksempel bevægede den elektroniske tangentielle pick-up-arm sig konsekvent i en lige vinkel, der sikrede, at der altid blev afspillet i den korrekte vinkel. Samtidig betød det også, at Beogram 4000 var den mest ‘danse-sikre’ pladeafspiller på markedet.

Pladespilleren samt andre produkter i serien bliver nu hentet/købt hjem til fabrikken i Struer for at blive finpudset, restaureret og opdateret – stadig tro mod det oprindelige design.

Læs også: Test: De bedste bærbare bluetooth højtalere