Google lancerer Android-appen Podcasts

Podcasts er mere populære end nogensinde. Derfor er Google nu ude med en dedikeret podcast-app til Android, der gør det legende let at lytte til podcasts.

Google lancerer Android-appen Podcasts

Podcast-formatet vinder frem i disse år, og derfor er Google nu klar med en app, der gør det nemt at finde disse og lytte til dem. Google har nemlig lanceret appen Google Podcasts til Android-smartphones, som kan downloades i Google Play her.

Appen er utrolig simpel, og der er sparet de fleste avancerede funktioner væk, som man kender fra andre podcast-apps. Her finder du kun de mest nødvendige funktioner såsom afspil, pause, spol frem og tilbage, download, abonner på podcasts osv.

Læs også: Google lancerer selvstændig app til Google Huskeliste

I podcast-appen kan du ikke abonnere via RSS-feed, ligesom man kan i mange andre podcast-apps. I stedet er alle podcasts indekseret af Google, da Google i forvejen indekserer podcasts i søgeresultater – også danske. Hvis du eksempelvis googler en podcast på mobilen, kan du se en genvej til at høre dem direkte fra søgemaskinen. Dette åbner et webinterface, der faktisk er helt identisk med den nye Google Podcasts-app. Den nemmeste adgang til Google Podcasts er dog ved at hente appen.

En central del af appen er også, at den giver smarte forslag til, hvilke podcasts du kan abonnere på, og umiddelbart ser der ud til at være rigeligt dansk indhold at vælge mellem. Appen bruger kunstig intelligens til at foreslå nyt indhold på baggrund af hvad du hører.

I fremtiden vil Google Podcasts også være i stand til automatisk at vise undertekster i de enkelte podcastafsnit til gavn for dem med nedsat hørelse. Underteksterne kan så også blive oversat til andre sprog. Dermed bliver endnu flere podcasts tilgængelige for folk.