Spotify vil advare mod COVID-19 diskussioner på podcast

Neil Young startede heftig debat om at lade Joe Rogan bruge Spotify til at sprede fake news om COVID-19 - det koster lige nu Spotify heftigt.

Spotify vil advare mod COVID-19 diskussioner på podcast

Neil Young krævede at få sin musik fjernet fra Spotify som protest mod, at den populære men meget kontroversielle Joe Rogans podcast ligger på platformen.

Spreder falsk information om COVID-19

Den canadisk-amerikanske sanger fik så for et par dage fjernet siden sin musik fra streaminggiganten og beskyldte Spotify for at hjælpe Rogan med at sprede falsk information om vacciner.

Kontroversen er direkte skyld i, at Spotifys markedsværdi er faldet 2,1 milliarder dollars. Spotifys aktier faldt således seks procent på tre dage, fra 26. til 28. januar som følge af Youngs protest. Den canadiske sangerinde Joni Mitchell har givet Young sin støtte og har også fjernet sin musik fra Spotify.

Neil Young er citeret for at sige, at han gør det, fordi Spotify spreder falske oplysninger om vacciner – og potentielt kan de, der tror på den misinformation, som de spreder, dø. “De kan få Joe Rogan eller Young. Ikke begge dele,” siger Neil Young.

Reklame for anti-vaccine-arrangement

Inden boykottet offentliggjordes et åbent brev til Spotify underskrevet af 270 læger og professorer, hvor de opfordrede platformen til at regulere sit indhold.

I brevet nævnes en episode af The Joe Rogan Experience, hvor læge Robert Malone gjorde reklame for et kommende anti-vaccine-arrangement og påstod, at offentligheden er blevet ”hypnotiseret” til at tage imod vaccinen.

Se også: De bedste telefoner til musik

Spotify vil sætte indholdsadvarsel på podcast

Spotify har siden hen reageret på sagen. CEO Daniel Ek siger, at han accepterer, at Spotify har “en forpligtelse til at gøre mere for at skabe balance og give adgang til bredt accepterede oplysninger fra det medicinske og videnskabelige samfund, som guider os gennem denne hidtil usete tid”.

Blandt de løsninger, som Ek nævner, er et sæt “langvarige platformsregler” på Spotify for lydindhold samt tilføjelse af Facebook/Twitter-lignende “indholdsadvarsler”, der tilføjes til alle podcasts, der indeholder en diskussion om Covid-19. Noget tyder altså på, at de stadig vil lægge platform til Joe Rogan og andres misinformation om COVID-19.

Spotify skulle angiveligt have betalt Rogan 100 millioner dollars for en eksklusiv aftale.

Se også: Bedste mobilabonnement med musik

Opdateringer på sagen

Næste interessante fortælling om emnet. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 30/12/2021 blev sagen bragt videre med nyheden Hele Apple Music-kataloget overgået til tabsfri – Den finder du her. Se også seneste nyt om emnet her..