Squid Game får advarsel fra forældreråd for at være ”utroligt voldeligt”

Netflix burde slet ikke promovere en så voldelig serie som Squid Game over for børn og unge mener forældreorganisation.

Squid Game får advarsel fra forældreråd for at være ”utroligt voldeligt”

Amerikanske The Parents Television an Media Council mener, at Netflix bør fungere som ”portvagt” mod indhold, der er ”skadeligt” for mindreårige.

Squid Game er en stor succes for Netflix. Programmet ligger nummer et på streaminggigantens liste i USA, og der havnede det blot fire dage efter lanceringen.

“Netflix burde forbyde serier som Squid Game”

Serien er dog også blevet kritiseret for at være voldelig og en organisation advarer forældre om, at de skal være meget opmærksomme, hvis børnene i familien selv vælger programmer på Netflix. The Parents Television and Media Council (PTC) meddeler til Fox News, at de håber på at kunne gøre forældre opmærksomme på det problematiske ved alt Squid Game-inspireret materiale, der uploades på forskellige medier.

I et åbent brev på organisationens webside onsdag skriver PTC’s programdirektør Melissa Henson, at trods den klassificering, det ”utroligt voldelige” show har, er en endnu større bekymring den måde, hvorpå Squid Game bliver promoveret til seere, der er for unge til at se serien på sociale medier, der er klassificeret som TV-MA.” Med TV-MA-klassificering frarådes unge under 17 år at se serien.

“Netflix burde agere gatekeeper for at sikre, at indhold, der er skadeligt for mindreårige ikke bliver distribueret på deres platform” siger hun til Fox News. Hun langer samtidig ud efter “dybt seksualiseret indhold” og indhold der kan opfordre til selvskade.

Se også: De bedste telefoner til Netflix

Børnelege med voldelig død for taberne

Squid Games handler om en gruppe på 456 personer fra alle sociale lag. De har alle én ting til fælles: De står i en økonomisk uoverkommelig situation. Derfor bliver de alle inviteret til at deltage i en række børnelege i håbet om at vinde en stor pose penge. Det står dog hurtigt klart, at konsekvensen for at tabe i en af de her lege er en brutal og umiddelbar død.

Squid Game-hastaggen er ifølge NBC News blevet set mere end 22,8 milliarder gange på TikTok, og Henson fastholder, at mindreårige helt ned til 10 år ser serien gennem spilplatforme som Roblox og Minecraft.

Ifølge Fortune havnede Squid Game på førstepladsen over de mest sete serier i USA efter blot fire dage. Man vurderer, at det er blevet set af mere end 82 millioner abonnenter verden over i løbet af de første 28 dage.

Se også: Nyheder om streaming