Nothing ear (1): Transparente trådløse øretelefoner til skarp pris

OnePlus' medstifter, Carl Pei, har i dag afsløret det første produkt fra sit nye hardwarefirma Nothing: Gennemsigtige trådløse øretelefoner kaldet ear (1).

Nothing ear (1): Transparente trådløse øretelefoner til skarp pris

I efteråret 2020 forlod den svensk-kinesiske medstifter af OnePlus, Carl Pei, firmaet efter syv år. Han ville ikke bare søge mod nye veje, men starte sit eget eventyr.

Verden havde dog ikke brug for endnu en smartphoneproducent, bedyrede han. Han valgte derfor at starte sin eget hardwarevirksomhed, Nothing, som har til formål at skabe forbrugerelektronik af høj kvalitet inden for forskellige områder. Og så gør det heller ikke noget, hvis produkterne skiller sig ud fra mængden.

Inden for øretelefoner mener Carl Pei, at Nothing kan gøre en forskel. Det er der nu kommet det første produkt ud af: de trådløse øretelefoner kaldet ear (1).

Læs også: Nye specifikationer på Carl Peis Nothing Ear (1) afsløret

Gennemsigtigt design og fokus på ergonomi

ear (1) fra Nothing er et sæt trådløse øretelefoner, som ikke ligefrem ligner noget, nogen anden producent har skabt. Det er hovedsageligt på designfronten, at de skiller de sig ud fra mængden. Ikke kun etuiet, men også hver øretelefon er nemlig transparent – deraf navnet ”nothing”.

Der skulle også være fokus på ergonomien. Kanten på øretipperne gør dem ekstra nemme at få ud af etuiet, og på øretipperne sidder silikonepropper, så de ikke ryger ud af ørerne. Nothing skulle samtidig have sigtet efter et design, der er behageligt at have i ørerne selv efter mange timer.

Selve højtalerenhederne i Nothing ear (1) måler 11,6 millimeter. Hvor god lydkvalitet man kan forvente af dem, vides endnu ikke. Lydkvaliteten har ikke umiddelbart haft højeste prioritet, men forvent en lydkvalitet, der minder om mange andre trådløse øretelefoner.

Mikrofonerne, opkaldskvaliteten aktiv støjreduktion har i hvert fald været et fokusområde. Der er indbygget 3 mikrofoner, som gør brug af kunstig intelligens til at sortere din stemme fra alle omgivende lyde, så din stemme altid er klar og tydelig i den anden ende af røret. Der er mulighed for at indstille, hvor effektiv den aktive støjreduktion skal være.

Som i mange andre earbuds finder du også transparency mode, så du kan høre dine omgivelser i realtid, selv om du har øretelefonerne i ørerne.

ear (1) er desuden IPX4-certificeret og kan give en meget høj og tydelig lyd fra sig, hvis du har mistet dem. Via appen til både Android og iOS kan du aktivere hyletonen, så du nemt kan finde dem igen.

Strøm nok i etuiet til 34 timers afspilning

Batteritiden er der også arbejdet på. På en opladning har øretelefonerne strøm til 6,2 timers afspilning. Til sammenligning rækker Apples almindelige AirPods til 5 timers afspilning. Med etuiet er der strøm i ear (1) til 34 timer, hvor AirPods-etuiet har en lyttetid på 24 timer.

Med aktiv støjreduktion er der 4,5 timers strøm i øretelefonerne, mens batteriet i etuiet rækker til 25 timer ved brug af ANC.

Der er understøttelse af lynhurtig opladning. På 10 minutter kan du lade øretelefonerne op, så du har én timers afspilning. Trådløs opladning er også understøttet, så du blot kan placere etuiet på en trådløs oplader.

Nothing ear (1): Pris og tilgængelighed i Danmark

Nothing ear (1) kan købes på den officielle hjemmeside, nothing.tech, fra 17. august. Prisen er 99 euro, hvilket svarer til 730 kroner. Den præcise danske pris kendes endnu ikke, men bør ligge i det leje.

Prisen er cirka det halve af den vejledende pris på Apples almindelige AirPods og Samsung Galaxy Buds Live, som begge kom til salg for knap 1.400 kroner.

Fortællingen fortsætter

Der er sket en del siden vi bragte artiklen. Lasse Olsen kunne ikke slippe temaet. 22/7/2021 havde vi dette at sige med nyheden; OnePlus Nord 2 5G: OnePlus er tilbage med en ‘flagship killer’ – Artiklen kan læses her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.