Ny iPad Pro med support for trackpad lanceret

Apple har i dag lanceret en nye iPad Pro i 11 og 12,9 tommer, med understøttelse af trackpad, endnu bedre ydelse og et velkendt design.

Ny iPad Pro med support for trackpad lanceret

Afstanden mellem bærbar og iPad bliver mindre og mindre. Først kom et dedikeret styresystem til iPads, så kom der understøttelse af mus og SD-hukommelseskort og nu er Apple klar med et cover med trackpad.

Den nye iPad Pro er lanceret helt uden at afholde et event, hvilket selvfølgelig skyldes corina-epidemien, som har ramt hele verden.

Læs også: Huawei klar med iPad Pro-konkurrenten: MatePad Pro

Samme design, ny indmad i iPad Pro 2020

De to nye iPads kommer med 11 og 12,9 tommer skærme og ligner den nuværende model til forveksling. I stedet for nyt design, så er der arbejdet på indmaden. Den nye model kommer med en hurtigere processor, nyt kamera, LIDAR-scanner samt et cover med en trackpad.

iPad Pro har ikke ligefrem haft mangel på hestekræfter og det er ikke anderledes med den nye model. Den nye A12Z Bionic har otte kerner i grafikchippen og Apple påstår, at den er “hurtigere end de fleste bærbare computere med Windows” og kan håndtere krævende opgaver såsom redigering af 4K-video og udvikling af 3D-modeller. Der er op til 10 timers batteritid og mulighed for 4G, men ingen 5G i denne omgang.

Det nye tredobbelte kamera ligner en copy/paste fra iPhone 11 Pro, men det indeholder ikke samme kameraer. Her finder vi en hovedsensor, en ultra vidvinkel og en såkaldt LIDAR-sensor, der bruger laser til AR og dybdemåling. LiDAR-scanneren forbedrer appen Måling, hvorved automatisk måling af nogens højde bliver nemmere og hurtigere, samtidig med at der automatisk vises lodrette hjælpelinjer og kantlinjer, så brugerne hurtigere og mere nøjagtigt kan måle objekter. Appen Måling har nu også linealvisning til mere detaljerede målinger, og den giver brugerne mulighed for at gemme en liste over alle målinger sammen med skærmbilleder til fremtidig brug.

Skærmen er identisk med nuværende iPad Pro og og tilbyder ProMotion-teknologi, der automatisk justerer skærmens opdateringsfrekvens op til 120 Hz.

Læs også: I aften kommer iPadOS-styresystemet til iPads

Se også: Billig reparation af iPad Pro 11

Det nye Magic Keyboard med trackpad til iPad Pro

Det nok mest interessante ved den nye iPad Pro er Magic Keyboard, som kan foldes ud, løfte iPad’en op og dermed opnå en mere behageligt position. Den har en trackpad, som er blevet tilpasset brug på iPad’en og ikke kun kopieret fra MacOS. Når man bevæger musen over elementer i iPadOS 13.4, så vil elementer blive fremhævet. Det nye Magic Keyboard er baggrundsbelyst, understøtter USB-C og har en vanvittig pris.

Læs også: Apple får gigantisk bøde for ulovlig prisaftale

Her er Apples video med Magic Keyboard:

Pris og tilgængelighed på iPad Pro 2020

Den nye iPad Pro kan bestilles fra i dag og lander i butikkerne den 25. marts. 11 tommer og 12,9 fås i sølv og space grey og kommer med 128, 256, 512 GB og op til 1 TB lagerplads.

  • 11″ iPad Pro fås fra 6.999 kroner for Wi-Fi-modellen og 8.299 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen.
  • 12,9″ iPad Pro fås fra 8.699 kroner for Wi-Fi-modellen og 9.999 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen.
  • Magic Keyboard kan købes fra maj for 2.599 kroner til 11″ iPad Pro og 2.999 kroner til 12,9″ iPad Pro.

Den dyreste udgave med 12,9 tommer, 1 TB lagerplads og 4G koster 13.999 kroner.

Læs også: Apple iPhone 12 bliver vanvittig hurtig

 

Sidste tilføjelse til sagen

Næste fortælling om sagen finder du her. mobilsiden fortsatte fortællingen. 25/11/2019 blev fortællingen ført videre med en artikel med tematikken Huawei klar med iPad Pro-konkurrenten: MatePad Pro – Det videre forløb i sagen finder du her. Tjek også seneste nyt om emnet her..