Ny tablet? Sådan vælger du den rigtige iPad

Apple har efterhånden lanceret en hel del forskellige iPads, og det kan være svært at vælge den rigtige til dit netop behov. Her er vores guide til valget mellem Apples iPads.

Ny tablet? Sådan vælger du den rigtige iPad

Når det er på tide at investere i en ny tablet, så søger de fleste mod Apples iPads – og med god grund. De populære tablets fra den amerikanske producent er nemlig blandt markedets allerbedste. I takt med udviklingen af teknologien, er iPad’en også blevet meget mere end bare en stor telefon. I dag bruges iPads til alverdens formål, lige fra grafisk arbejde til lektielæsning. De kan også bruges til underholdning og leg, og endda læring for familiens yngste.

Se også: Sammenlign priser på iPads

Der er dog også en række faldgruber, du skal passe på, når du køber iPad. Der findes nemlig så mange forskellige modeller, som alle varierer i størrelse, funktioner og ikke mindst pris. Derfor kan du let komme til at betale flere penge end nødvendigt, eller måske ende med en iPad, som ikke opfylder dine krav, fordi du har forsøgt at spare. Her giver vi vores bud på tre forskellige iPads, til tre forskellige behov.

Læs også: Test af Huawei MediaPad M5 tablet

iPad Pro 11” – Til studie, job og kreativitet

Den nyeste iPad fra Apple er dette års Pro-model. Pro modellen er, som navnet måske antyder, den mest kraftfulde i hele serien. Med det nye styresystem, iPadOS, har iPad Pro udviklet sig til mere end bare en tablet. Tabletten understøtter nu både mus og tastatur, og hvis du samtidig har Apple Pencil 2, har du pludselig et oplagt redskab til kreativt arbejde. iPad Pro er desuden glimrende, hvis du som studerende skal tage noter uden at bekymre dig om at holde styr på dine papirer, eller til digital lektielæsning. Det forbedrede kamera i dette års model byder desuden på den såkaldte ToF 3D LiDAR scanner, som gør iPad Pro endnu bedre til at scanne og vurdere dybde, hvilket blandt andet forbedrer oplevelsen ved Augmented Reality – også kendt som AR. Det er kort fortalt en meget alsidig lille computer lige så vel, som det også er en tablet.

iPad Pro har dog desværre den ulempe, at aluminiumsrammen ikke er udpræget modstandsdygtig. Det betyder, at iPad’en let kan bøjes eller endda helt knækkes. Det samme var tilfældet med iPad Pro fra 2018, hvilket er årsagen til, at vi anbefaler 11-tommer-modellen, da 12 tommer, udover at være dyrere, er endnu mere skrøbelig. Hvis du ikke har behov for den nye LiDAR-sensor, kan der være penge at spare ved at købe iPad Pro fra 2018. 2018- og 2020-modellerne er ens på fronten og kører selvsagt med samme styresystem. Derfor får du også meget tæt på samme brugeroplevelse.

Læs også: Ny iPad Pro med support for trackpad lanceret

iPad 10,2” – Hele familiens underholdning

Dan ’almindelige’ iPad på 10,2 tommer er langt fra lige så kraftfuld som iPad Pro og du får et noget ringere kamera. På den anden side, kan iPad’en efterhånden rigtig meget, hvilket gør, at den opfylder de flestes behov. Den seneste version understøtter blandt andet første generation af Apple Pencil, hvilket før var forbehold Pro-modellerne. Derudover kommer den også med iPadOS, der, som nævnt, understøtter både tastatur og mus. Skærmen er næsten identisk med den, du finder på den nyeste iPad Pro – den er dog en kende mindre, og så har den ikke Pro’ens høje opdateringsfrekvens på 120 Hz. Alt i alt er det en god tablet, som kan underholde alle familiens medlemmer, hvad end det er far, som skal læse nyheder, mor, som spiller Candy Crush eller børnene, der gerne vil se tegnefilm på Netflix.

Designet på den normale iPad har ikke ændret sig meget gennem årene, og i en tid, hvor der tit diskuteres, hvordan man får mest mulig skærmplads på fronten, kan de tykke kanter være en dealbreaker. iPad 10,2” koster dog kun omkring det halve af Pro-modellen, og de penge er ret godt givet ud – især siden introduktionen af iPadOS, som giver den almindelige iPad en række Pro-funktioner.

Læs også: Find dataabonnement til iPads

iPad Mini – Perfekt til børn og teenagere

Hvis du står og leder efter en tablet til familiens mindste, så er iPad Mini muligvis det bedste bud lige nu. Skærmstørrelsen på 7,9 tommer, er i sig selv oplagt til de små hænder. Dertil kommer, at iPad Mini er mere end 180 gram lettere end iPad 10,2, hvilket er endnu en fordel for de yngste brugere. iPad Mini er dog på ingen måde en skrabet version af den større model – der er blot tale om en mindre indpakning. iPad’en kommer med en kviskarp skærm, der faktisk præsterer større pixeltæthed end de to andre på vores lille liste. Derudover kommer den med Apples A12 Bionic-chip, som er den samme, der findes i iPhone XS og iPhone XS Max. iPad Mini er med andre ord en potent lille fætter, som let klarer både spil og underholdning, og med iPadOS og understøttelse af første generations Apple Pencil, er den mere alsidig end nogensinde.

En ulempe ved iPad Mini kan være prisen. iPad Mini er dyrere end iPad 10,2, og de to tablets kan langt hen ad vejen det samme. iPad Mini er dog en anelse mere kraftfuld end iPad 10,2, hvor den større model til gengæld har et meget større batteri og selvfølgelig en noget større skærm. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvilke funktioner, du vægter højest.

Læs også: Tablets til børn

Opfølgning af sagen

Som i alle gode eventyr fortsatte historien. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 24/3/2020 samlede vi op på historien og publicerede nyheden om Apple ruller iOS- og iPadOS 13.4 og watchOS 6.2 ud – her er nyhederne – Tjek artiklen her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..