Alfa Romeo må droppe forbudt navn på elbil

Alfa Romeo er blevet tvunget til at finde et nyt navn til deres første elbil. Alfa Romeo's første elbil desværre ikke hedde Milano.

Alfa Romeo må droppe forbudt navn på elbil

Først måtte Alfa Romeo’s administrerende direktør forsvare, hvorfor det italienske bilmærkes elbil ikke blev bygget i Italien. Nu bliver de tvunget til at give den et nyt navn, for Milano må den ikke hedde.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

Nu hedder den Alfa Romeo Junior

Alfa Romeo løftede stolt sløret for deres første elbil, døbt Milano, for en måneds tid siden. Der skulle dog ikke gå længe, før den udløste et ramaskrig i hjemlandet, Italien.

Det kom nemlig frem, at Milano ikke blev bygget i Italien, men derimod i Polen. Årsagen til dette, som bilmærkets administrerende direktør hurtigt forsvarede, skulle finde i prisen.

Milano ville nemlig blive langt dyrere, hvis den skulle bygges i Italien og ikke i Polen. Og den ville dermed ikke være konkurrencedygtig i forhold til det stigende antal konkurrenter.

Se også: De bedste elektriske bybiler og små familiebiler

Men det skulle ikke stoppe der, for italienerne er et stolt folkefærd. En Alfa Romeo bygget i Polen må nemlig ikke blive døbt Milano. Det mener den italienske industriminister Adolfo Urso, der siger, at den italienske lovgivning fornyder dette.

Som følge af dette, har Alfa Romeo måtte ændre navnet på elbilen i sidste øjeblik. Derfor hedder Alfa Romeo Milano fremover Junior til efternavn.

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Kort om Alfa Romeo Junior

Alfa Romeo Junior er en lille elektrisk SUV med fokus køre køreoplevelse, design og komfort.

Junior er udstyret med et 54 kWh batteri, ligesom i Jeep Avenger, som forventes at give den en rækkevidde på cirka 400 kilometer.

Junior byder på fem siddepladser og et bagagerum på 400 liter.

Der sidder en 10,25 tommer digital førerskærm og en 10,25 tommer infotainmentskærm, hvor sidstnævnte har widgets, com kan tilpasses fuldt ud og trækkes og slippes.

Der er endnu ikke en dansk pris på Alfa Romeo Junior, men den forventes at koste lige under 300.000 kroner.

Forudbestillinger af Junior forventes der at blive åbnet op for i starten af den kommende sommer.

Se også: De bedste elektriske bybiler og små familiebiler

Prisen er afgørende for Alfa Romeo

Milano, nu Junior, er Alfa Romeos første elbil – og dermed et ekstremt vigtigt produkt for producenten. Det er ikke så svært at forstå, hvorfor bilmærket har valgt at få den bygget i Polen fremfor Italien.

Det ville nemlig være hele 10.000 euro dyrere at få samlet i Italien. Dermed ville Junior blive en betydeligt dyrere elbil og dermed slet ikke konkurrencedygtig på det europæiske marked, hvor de kinesiske producenter presser prisen gevaldigt ned og europæiske bilproducenter i knæ.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

Vi anbefaler:
Find den bedste forsikring til elbil
De billigste elbiler på vejene i Danmark
Bedste ladeboks til hjemmet