Android Automotive 13 får understøttelse af Android Auto

En ny version af Android Automotive er på vej med nye funktioner og forbedret brugerflade. Blandt nyhederne er support for Android Auto.

Android Automotive 13 får understøttelse af Android Auto

Google er klar med en ny version af Android Automotive, deres infotainmentsystem til biler, som vi ser flere og flere bilproducenter kaste sig over. Android Automotive 13 kommer med en række forbedringer og nye funktioner samt en integreret sammenspil med Android Auto.

Se også: Nyt om elbiler

Android Auto i Automotive – hvorfor?

Android Automotive 13 kommer med forbedringer til kamerasystemer, tilslutningsmuligheder, privatliv og meget mere. Sammen med Googles liste over nyhederne i Android Automotive blev der fundet en app ved navn Android Auto Receiver. Det viser sig, at ideen med denne er, at lave kobling mellem bilens infotainmentsystem og Android Auto på mobiltelefonen.

Når bilens allerede kommer med Android Automotive, hvorfor så også have Android Auto? Det er der faktisk flere gode grunde til. Låner eller lejer du en bil med Android Automotive logger du sandsynligvis ikke ind i bilen med din private konto – og ofte er det ikke muligt. Her vil det være muligt, at tilslutte Android-telefonen i stedet og benytte Android Auto.

Ved at benytte Android Auto i stedet for Android Automotive, efterlader man samtidig ikke ens private Google-konto i bilen.

Flere biler får Android Automotive

Udover at få support for Android Auto kommer Android Automotive 13 med andre nyheder. Man skal dog ikke forvente, at den nye version kommer til biler med Googles infotainmentsystem lige foreløbig. Det er nemlig noget, der kan tage tid for producenterne at tilpasse og teste. Tidligere i år opdaterede Polestar til Android Automotive 11.

Flere og flere bilproducenter kaster sig over Googles infotainmentsystem, hvor vi her på mobilsiden har testet det i Volvo XC40, Volvo C40, Polestar 2 og Renault Megane E-Tech Electric.

Se også: Test af elbiler

Virker Android Automotive godt? Generelt har vi været meget positive for systemet i de biler vi har testkørt. Du kan læse mere om Android Automotive her.