BMW Digital Key Plus annonceret – først ud til BMW iX

BMW Digital Key Plus benytter UWB (Ultra Wideband) i stedet for NFC - det giver en bedre og mere sikker brug af digital bilnøgle.

BMW Digital Key Plus annonceret – først ud til BMW iX

BMW var en af de første på markedet til at tilbyde kunderne muligheden for at bruge sine smartphones som en bilnøgle. Da den første version af BMW Digital Key kom, var det kun visse Android-mobiler, der kunne benytte funktionen. Det hele endte som lidt af en uklar oplevelse.

BMW Digital Key Plus til BMW iX

Teknologien har udviklet sig siden og det gælder også teknologien bag Digital Key, der nu er kommet i en ny version, Digital Key Plus. BMW annoncerede den nye version ved CES 2021 i sidste uge.

Som bekendt blev BMW Digital Key mulig at bruge på iPhones i 2019, men nu tager BMW det næste skridt og fjerner den mest irriterende detalje ved at bruge mobilen som nøgle, nemlig at man skal holde telefonen mod dørhåndtaget.

Se også: Internet til bilen

Skifter fra NFC til UWB

Med Digital Key Plus kan man beholde hænderne i lommerne og alligevel låse bilen op. Indtil nu har den ellers revolutionerende teknologi været bundet til at bruge NFC for at fungere. Derfor var det nødvendigt at tage telefonen op af lommen og røre døren i førersiden for at kunne låse bilen op.

Det blev lidt upraktisk i visse situationer. Det nye system benytter i stedet Ultra-Wideband (UWB), en funktion der for nylig blev introduceret i U1-chippen i iPhonen. Det er en short-range digital radioteknologi med høj båndbredde, der karakteriseres ved en meget præcis lokalisering med den højest mulige sikkerhed.

UWB’s præcision sikrer også angreb mod relæet, hvor radiosignaler forstyrres eller stoppes, så disse angreb ikke er mulige.

Se også: Hvad koster det i bøde at tale i mobil?

Apple og BMW har arbejdet sammen om global standard

Ifølge Bavarians har Apple og BMW arbejdet tæt sammen med Car Connectivity Consortiummet (CCC) for at få Digital Key-specifikationen 3.0 til UWB.

Dermed har de også sikret en global standard til bilindustrien, hvilket er godt nyt for alle bilproducenter på markedet.

Se også: Nyheder om biler

Historien forstsætter

Næste interessante fortælling om emnet. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 16/11/2020 kørte vi en historie med fokus på BMW IX: flagskibs SUV på el med rækkevidde over 600 kilometerKlik her for at åbne artiklen.. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om BMW..