BMW forudser, at deres elbiler bliver et stort hit

BMW har store forventninger til salget af deres elektriske biler. På trods af leveringsproblemer forventer de at sælge 400.000 elbiler i 2023.

BMW forudser, at deres elbiler bliver et stort hit

BMW er en af de store velkendte bilproducenter, der har satset stort på de elektrisk biler. BMW forventer et stort boost i salget af elbiler i resten af 2022 samt et endnu større år for denne biltype til næste år. Med så stort et sats på de rene batteridrevne biler forudser BMW, at de vil sælge som varmt brød.

Se også: Test af elbiler fra BMW

Forventer salget af elbiler fordobles

BMW har allerede fire rene elbiler på markedet og har samtidig en mindre SUV BMW iX1 samt en stor luksuriøs BMW i7 på vej – og det er kun dem vi kender til. Disse elbiler, samt kommende modeller, har BMW store forventninger til.

BMW har ligesom alle andre bilproducenter kæmpet med mangel på komponenter og chips, hvilket har resulteret i lange leveringstider. På trods af disse udfordringer har BMW sat sig et imponerende mål for 2022. Det kunne derved tyde på, at BMW begynder at kunne levere elbiler på et lidt mere normalt plan igen. Andre bilproducenter, såsom Volvo, har tidligere i år meldt ud, at de begynder at kunne se lyd for enden af tunnelen.

BMW blev også påvirket af den svage efterspørgsel i Tyskland og Storbritannien, Europas største markeder, selv om ordrebøgerne stadig var fulde. Efterspørgslen var større i Frankrig, Spanien og Italien.

Selvom BMW i første halvår af 2022 (kun) har solgt 75.891 rene elbiler, forventer de at ende året med omkring 240.000 solgte. Det sagde BMWs Nicolas Peter, finansdirektør i BMW Group, på en videokonference den 26. september ifølge Reuters. Det er en fordobling i forhold til 2021 for producenten.

Udviklingen fortsætter i 2023

Endvidere har BMW også store forventninger til næste års elbil-salg. BMW mener nemlig, at elbiler vil fortsætte deres eksponentielle vækst i 2023, hvor BMW forventer at sælge omkring 400.000 elbiler. Nicolas Peter sagde, at virksomheden sigter mod at tage “endnu et stort spring” inden for rent elektriske køretøjer næste år.

Det er ikke længe siden, at BMW løftede sløret for et nyt batteri til elbiler, der forventes at give både længere rækkevidde, hurtigere opladning, bedre holdbarhed og ikke mindst billigere elbiler. Disse “Neue Klasse”-elbiler forventer at blive introduceret i 2025.

Det næste vi kommer til at se fra BMW på elbilsfronten, er en elektrificering af 5-serien. Denne forventes lanceret til næste år.

Se også: Nyheder om elbiler fra BMW