BMW iX1 er en mindre elektrisk SUV, der lanceres i år

BMW er på vej med en fuldelektrisk udgave af deres mindste SUV, X1. Læs om rækkevidden på BMW iX1 og hvornår den lanceres hjerhjemme.

BMW iX1 er en mindre elektrisk SUV, der lanceres i år

BMW er på vej med en mindre elektrisk SUV, der netop nu testes i på nordisk sne og is tæt ved polarcirklen. Her kan du læse om alle de nye informationer vi har om BMW iX1 – herunder rækkevidde og lancering.

Læs også: Nye BMW-biler kan komme uden Android Auto og Apple CarPlay

BMWs mindste elektrisk SUV

Med den kommende iX1 på vej er nedtællingen til den tredje generation af BMWs mindste SUV, X1, begyndt. Og denne gang kommer der nye boller på suppen, for dette bliver den første fuldelektriske udgave, der vil gå under navnet BMW iX3.

BMW har netop lanceret den luksuriøse og store i7, og tiden til en langt mindre elbil nærmer sig nu. BMW har brugt tid på at teste BMW iX3, BMW i4, BMW iX, BMW i7 og nu også iX1, tæt ved polarcirklen.

Efter grundig test og finpudsning af samspillet mellem elmotorer, firehjulstræk, højspændingsbatteri, undervogn og opladningssystem på prototyperne af BMW iX1, kan bilerne igen sætte kursen mod varmere himmelstrøg. Vintertesten har også leveret værdifulde data til den optimale varmestyring til kort opladningstid og lang rækkevidde – selv ved temperaturer under frysepunktet.

BMW iX1
BMW iX1 er en mindre elektrisk SUV med en rækkevidde på op til 438 kilometer.

BMW iX3: Rækkevidde og elmotorer

BMW iX3 er bygget på en fleksibel platform, hvilket betyder, at denne ikke kun er optimeret til elektrisk biler, men der også tilbydes udgaver med forbrændingsmotorer og plug-in-hybrid.

Udstyret med femte generation af BMW eDrive-teknologien bygger BMW iX1 på den elektriske ekspertise, BMW har vist fra tidligere modeller. BMW iX1 bliver den tredje elektriske SUV fra det tyske premiummærke, udover iX3 og iX.

Med to elektriske motorer (en på forakslen og en på bagakslen) koblet med xDrive-firehjulstrækket, er BMW iX1 der i optimale balance mellem komfort og sportslighed.

Med udgangspunkt i værdierne fra prototypernes nuværende udviklingsstadie opnår BMW iX1 et kombineret elektrisk forbrug på 17,3 til 18,4 kWh. Det konverteres til en rækkevidde på mellem 413 til 438 kilometer.

Læs også: De 10 mest energieffektive elbiler i 2022

Hvornår lanceres BMW iX1?

Vi ved endnu ikke præcis hvornår iX1 lanceres og har heller ikke en pris. BMW oplyser dog, at produktionen af den iX1 starter til efteråret.

Se også: Seneste nyheder og rygter om elbiler