BMW når stor milepæl: 1 million solgte elbiler

BMW solgte mere end 40 procent flere elbiler i 1. kvartal sammenlignet med sidste år. I samme periode rammer BMW en stor milepæl for elbiler.

BMW når stor milepæl: 1 million solgte elbiler

BMW er klar med resultat for årets første kvartal, som ser ganske lovende ud. BMW har globalt leveret 2,5 procent flere biler, men det er specielt i BMWs sortiment af elbiler, at man finder den største udvikling.

Se også: Se BMW’s udvalg af elbiler i Danmark

BMW leverede mere end 40 % flere elbiler

BMW har nemlig solgt mere end 40 procent flere elbiler, end de gjorde i samme periode sidste år. Dertil har BMW i perioden nået en stor milepæl efter at have rundet en million leverede elbiler. Med et stigende elbilsalg i alle større regioner overhalede BMW konkurrenterne i 1. kvartal.

BMW leverede 82.700 fuldt elektriske BMW-, MINI- og Rolls Royce-biler i årets første tre måneder. Det er en stigning på 28 % i forhold til sidste år og nok til at overgå de konkurrerende luksusbilproducenter. Volkswagen derimod solgte 3,3 procent færre elbiler 1. kvartal og Mercedes solgte 8 procent færre elbiler. Det samlede salg steg en smule til 584.671 i 1. kvartal (+1,1%).

BMW-mærket leverede 78.691 fuldt elektriske køretøjer i 1. kvartal, en stigning på 40,6% i forhold til sidste år.

BMW forventer en tocifret salgsvækst i 2024, med fuldt elektriske køretøjer og high-end modeller som de vigtigste drivkræfter.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

Mange elbiler i BMWs sortiment

BMW har været hurtige til at få udviklet elbiler, der passer til mange forskellige behov og budgetter – der mangler blot en billig elbil i stil med BMW i3, der blev lanceret i 2013, men som nu er udgået. På trods af kritikken af designet på BMWs nye biler, formår de altså at sælge flere af dem.

Ifølge BMW var det modellerne i4, iX3, iX1, iX og i7 der var “særligt efterspurgte” i 1. kvartal 2024. BMW har netop løftet sløret for en ny iX3, der lanceres næste år – den første i deres såkaldte “Neue Klasse” af elbiler.

Dertil har BMW også sedan i5, stationcar’en i5 Touring og den helt nye iX2.

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Find den bedste forsikring til elbil
Se ifs tilbud på elbilforsikring
Ladeløsning med Zaptec ladeboks