BMW Neue Klasse: Alt er tænkt forfra i fremtidens elbiler

BMW har afsløret næste generation af BMW-elbiler, Neue Klasse, og der sker massive forandringer både indvendigt og udvendigt. Se BMW's nye æra inden for elbiler.

BMW Neue Klasse: Alt er tænkt forfra i fremtidens elbiler

BMW har ved sin årlige konference i München præsenteret Neue Klasse – BMW’s bud på næste generations elbiler, der er tænkt helt forfra.

Ligesom Neue Klasse-modeller i 1960’erne markedede begyndelsen på en ny æra hos BMW, er det tanken, at denne Neue Klasse-elbilerne igen skal markere endnu en ny begyndelse for BMW.

Se også: Se BMW’s udvalg af elbiler i Danmark

To BMW Neue Klasse-elbiler afsløret – seks mere på vej

Indtil videre har BMW afsløret en ny sporty SUV, og en ny sedan baseret på den nye måde, som BMW tænker elbiler på.

Allerede i løbet af første halvår 2025 sætter BMW den første første Neue Klasse-elbil i produktion. Det bliver konceptbilen Neue Klasse Vision X. Dernæst kommer turen til en BMW Neue Klasse sedan i den nuværende BMW 3-serie størrelse.

Derefter vil BMW introducere mindst seks øvrige Neue Klasse-elbiler i de efterfølgende 24 måneder.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

I Neue Klasse vil BMW bruge sjette generations 800 volt-batteriteknologi. Det giver en 30 procent højere energitæthed, 30 procent længere rækkevidde og 30 procent hurtigere opladning. På bare 10 minutter er det dermed muligt at få 300 kilometer rækkevidde.

BMW Neue Klasse får også fire helt nye elektroniske styreenheder. Hver af dem har en computerkraft, der er op til 10 gange hurtigere end de nuværende systemer.

Designet på BMWs elbiler ændrer sig meget med Neue Klasse, men glemt er ikke køreglæden, der forstærkes med nyudviklet drivlinje og undervogn.

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Ny BMW iX3 kommer i 2025

BMW har afsløret konceptbilen BMW Vision Neue Klasse X – ifølge BMW ikke “bare” en SUV, men en såkaldt SAV (Sports Activity Vehicles). Den står til at afløse den aldrende SUV iX3 fra 2020.

BMW Vision Neue Klasse X viser, hvordan den fremtidige X-modelfamilie hos BMW kommer til at se ud.

Samtidig forsøger BMW sig med et nyt design af den ikoniske kølerhjelm. De nye BMW-nyrer er en blanding af klassisk og moderne design.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

Væk med førerskærmen

Med de nye elbiler har BMW muligvis kigget lidt efter hvad Tesla gør. Fremover vil være der færre knapper og mere skærm i BMW’er.

Den nye BMW iX3 forventes at få op til 600 kilometer rækkevidde, lynhurtig opladning og være mere bæredygtig.

Den får et mere minimalitisk interiør med nyt næstegenerations iDrive med BMW Panoramic Vision – et nyt head-up, der helt erstatter førerskærmen.

Efter den nye iX3 følger den nye sedan i 3-serien.

Se også: De billigste elbiler på vejene i Danmark

”Sammen med BMW Vision Neue Klasse viser BMW Vision Neue Klasse X bredden af vores fremtidige modelprogram. Neue Klasse afspejler mangfoldigheden af modeller, som kunderne efterspørger i dag og i fremtiden – fra en sporty sedan til en moderne SUV,” siger Oliver Zipse, der er direktør hos BMW, og tilføjer:

“På den måde understreger vi, at Neue Klasse er meget mere end blot en bil eller et specifikt koncept. Det redefinerer brandet BMW – og bliver samtidigt mere BMW end nogensinde”.”

Vi anbefaler:
Find den bedste forsikring til elbil
Se ifs tilbud på elbilforsikring
Zaptec er måske den bedste ladeboks på markedet