BYD Seal U kommer snart til Danmark

BYD vil i starten af 2024 lancere deres store familievenlige SUV i Danmark. Vi tager et kig på specifikationer og dansk pris på BYD Seal U.

BYD Seal U kommer snart til Danmark

Det er nu cirka ét år siden, at kinesiske BYD kom til Danmark. I starten var det med tre elbiler på hjemmesiden – i dag er det med dobbelt så mange. Vi tager her et kig på den seneste tilføjelse til BYDs sortiment af elbiler i Danmark, BYD Seal U, med specifikationer og et gæt på en dansk pris.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Specifikationer på BYD Seal U

BYD Seal U kan blive en meget interessant elbil, når den lander i Danmark. Det gør den snart, for BYD kan nu oplyse, at det bliver i foråret 2024. Den har prisen og størrelsen, som gør den interessant for rigtig mange danskere.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2023, 2024 og 2025

SUV med plads og komfort

Med en længde på 4785 mm, en bredde på 1.890 mm og en højde på 1.660 mm er Seal U en anelse større på alle leder og kanter end en Volkswagen ID.4, som den vil blive en konkurrent til herhjemme. Den har cirka samme større som en Tesla Model Y, men en anelse smallere og med mindre akselafstand.

Den byder på en rummelig kabine og et bagagerum på 570 liter, der kan udvides til 1.449 liter.

Basismodellen, BYD Seal U Comfort, er udstyret med et batteri på 71,8 kWh og en WLTP-rækkevidde på 420 kilometer med en motor, der yder 218 hestekræfter. Den vil sandsynligvis også blive tilgængelig herhjemme i varianten BYD Seal U Design med et 87 kWh batteri, der giver en rækkevidde omkring 500 kilometer.

Som de andre BYD-elbiler er lynopladning ikke imponerende hurtig. 30 til 80 procent tager 28-29 minutter med en maksimal effekt på 150 kW.

Dog er der mange konkurrenter til BYD Seal U, så let bliver det ikke. BYD Seal U vil blive en SUV i mellemklassen med konkurrenter til Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq iV, Hyundai Ioniq 5, Tesla Model Y, Nissan Ariya, Ford Mustang Mach-E, Toyota bZ4X og mange flere.

Se også: Se de bedste og sikreste elbiler til familien

Pris på BYD Seal U

Prisen på BYD Seal U kan ende med at blive afgørende for den. Så hvad er prisen på BYD Seal U? BYD er endnu ikke klar med en dansk pris, men baseret på den kinesiske pris ender den med en pris lidt under 400.000 kroner. Vi gætter på, at BYD Seal U vil blive prissat lige under Tesla Model Y og Volkswagen ID.4, og vil derfor koste fra 370.000 kroner.

Se også:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil hos If
De billigste elbiler på vejene i Danmark