Nu vil BYD producere elbilbatterier i Europa

LFP-batterier vinder frem. Det vil BYD og en ny samarebejdspartner udnytte med produktion af deres BYD Blade-batteri i Europa og USA.

Nu vil BYD producere elbilbatterier i Europa

Flere og flere elbilproducenter vælger LFP-batterier til deres elbiler, hvilket er en oplagt mulighed for BYD, der er markedsledende på denne batteritype. Med en ny samarbejdspartner vil BYD i fremtiden have produktion i disse batterier i både Europa og USA.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

BYD udvider i Europa og USA

BYD fortalte for nylig, at de bygger produktionsanlæg for elbiler i Europa, og nu kommer endnu en spændende nyhed. BYD vil nemlig også have produceret deres Blade-batteri i både Europa og USA.

Det skal ske i samarbejde med partneren BorgWarner Inc., der er en amerikansk virksomhed og leverandør til bilindustrien med kunder som GM, Ford, and Stellantis. BorgWarner driver også 11 produktionsanlæg i Kina.

BorgWarner Inc. har som den eneste virksomhed fået en aftale i hus med FinDreams, der er BYDs batteri-virksomhed. Som en del af aftalen vil BYD levere Blade-battericeller til BorgWarner, som vil bruge dem til at fremstille batterier i Europa og Amerika.

Aftalen med BYD, der strækker sig over otte år, etablerer BorgWarner som “den eneste ikke-OEM-producent”, der kan sælge FinDreams Blade Battery. BorgWarner får også intellektuelle ejendomsrettigheder til at bruge FinDreams’ design af batteripakker og fremstillingsproces som en del af aftalen.

Se også: Sammenlign priser, specifikationer og kvalitet på elbiler

BYD Blade batteri.

Hvorfor LFP?

Men hvorfor er det, at elbilproducenterne pludselig har fået øjene op for LFP-batteriet? Det er der flere grunde til, for dette batteri har nogle unikke fordele.

Først og fremmest er LFP-batteriet billigere, hvilket giver bilproducenterne mulighed for at lave billigere elbiler. LFP-batteriet er også mere bæredygtigt, da det ikke tungmetaller som kobolt, nikkel og magnesium.

Dertil skulle LFP-batteriet også have bedre holdbarhed og sikrere. Men der er også ulemper ved LFP-batterier, som du kan læse mere om herunder.

Læs om andre fordele og ulemper ved LFP-batterier.

Se også: Dækker elbilforsikringen batteriet?

Hvad er der specielt ved BYDs Blade batteri?

Blade-batteriet blev officielt lanceret af BYD i 2020. BYD påstår, at sammenlignet med elbilbatterier har deres batteri fordele inden for sikkerhed, rækkevidde, lang levetid, styrke og ydeevne.

Se også: Tjek de billigste elbiler på markedet

Vi anbefaler:
De fem bedste elbiler der kan leases for 4.000 kroner
Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2023, 2024 og 2025
De bedste elbiler i Danmark lige nu
Guide til billigste ladeboks for elbiler