BYD skal lave elbiler i Europa – bygger fabrik i Ungarn

Elbilproducenten BYD flytter nu noget af produktionen til Europa, hvor der skal bygges en enorm state-of-the-art personbilsfabrik i Ungarn.

BYD skal lave elbiler i Europa – bygger fabrik i Ungarn

Kinesiske BYD, der er et nyt elbilmærke i Danmark, vil fremover kunne levere europæisk samlede elbiler. Den enorme elbilproducent går i gang med at bygge en topmoderne fabrik i Ungarn.

Se også: Priser, test og sammenligning af elbiler

Topmoderne elbilproduktion i Europa

Det var en stor nyhed, da BYD officielt aflørede, at de efteråret 2022 ville komme til Danmark. BYD er nemlig ikke hvem som helst, men en veletableret elbilproducent og en af de største i verden. Faktisk blev BYD de første nogensinde, der solgte flere elbiler end Tesla i et kvartal. Dette skete i 4. kvartal af 2023, hvor BYD solgte hele 526.409 elbiler sammenlignet med Teslas 484.507 biler.

Tesla har allerede produktion i USA, Kina og Europa, og nu vil BYD gøre dem kunsten efter. Næste skridt er produktion i Europa, hvor BYD vil lave elektrisk personbiler til det europæiske marked.

Der er tale om en state-of-the-art fabrik, der skal bygges i Szeged i Ungarn. Den kommende fabrik er det første af sin slags, der bygges af en kinesisk bilvirksomhed i Europa. Anlægget vil benytte den mest avancerede globale teknologi og højt automatiserede produktionsprocesser.

BYD skriver i en pressemeddelelse, at det enorme anlæg forventes at kunne skabe tusindvis af nye arbejdspladser i regionen.

Transport af biler fra Kina til Europa er dyrt og tidskrævende. En fabrik i Europa vil kunne lette transport- og produktionsomkostninger for BYD og samtidig nedsætte leveringstiden. Derudover kan BYD med lokal produktion undgå straftold på kinesiske elbiler, som EU-Kommissionen kan ende med at indføre.

Se også: Test, bedømmelse og anmeldelse af elbiler

Den topmoderne BYD-fabrik skal lave elbiler til Europa

Se også: Se de bedste og sikreste elbiler til familien

Elbiler fra BYD i Danmark

Godt nok er det kun to år siden, at BYD kom til Danmark. Men den – for de fleste danskere – ukendte bilproducent har været hurtige til at udvide sortimentet af elbiler herhjemme.

Det startede med BYD Atto 3, Han og Tang. Idag er der tilføjet Dolphin, der er en af de billigste elbiler på markedet, og Seal, der er en skarp konkurrent til Tesla Model 3.

Og der er flere på vej fra BYD. Snart kommer nemlig BYD Seal U, der er en familievenlig SUV til en skarp pris, og BYD Song L, der ligner en konkurrent til Tesla Model Y.

Se også: Informationer om kommende elbiler i 2024

Vi anbefaler:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil hos If
De billigste elbiler på vejene i Danmark