Ny Cupra Born med større ydeevne og længere rækkevidde

Cupra er klar med ny Born, der med ny drivlinje byder på flere hestekræfter og længere rækkevidde. Se specifikationer på Cupra Born VZ.

Ny Cupra Born med større ydeevne og længere rækkevidde

Cupra har netop lanceret en opgraderet Born, der byder på flere forbedringer. Cupra Born VZ har fået ny elektrisk drivlinje med flere hestekræfter og bedre effektivitet, og ny 12,9 infotainmentskærm.

Se også: Se priser og book prøvetur i nyeste elbiler

Cupra Born VZ har 322 hk og 570 km rækkevidde

Cupra er klar med en opgradering til Born, der nu kommer i en ny variant. Den nye Born har fået tilføjet efternavnet VZ, der er et akronym for det spanske ord “veloz”, som oversat til dansk betyder “hurtig”.

Det er da også primært på bilens acceleration og tophastighed, at man ser den største opgradering. Den hurtigste af de nuværende varianter af Born kører 0-100 km/t 6,6 sekunder og har en tophastighed på 160 km/t. Den nye Born VZ klarer det på 5,7 sekunder og kører op til 200 km/t.

Opgraderingerne kommer fra en ny elektriske drivlinje med hele 322 hestekræfter og et drejningmoment på 545 Nm, der overføres til bilens baghjul.

Cupra nævner det ikke selv i pressemeddelelsen, men vi gætter på, at det er den nye APP550-motor, udviklet af Volkswagen.

Dertil kommer forbedringer af styring og undervogn, som matcher de flere hestekræfter. Born VZ har ny stivere DCC Sport-affjedring, responsiv styreadfærd og forbedret følelse i bremsepedalen samt en mere robust bagbremse.

Rækkevidden er øget til 570 kilometer, hvilket kommer fra et 2 kWh større batteri (79 kWh) og effektivitetsforbedringer fra den nye motor. Batteriet kan oplades fra 10-80 procent på 30 minutter.

Se også: Specifikationer, billeder og pris på Cupra Born VZ

Se også: Se alle elektriske hatchbacks i Danmark

Nyt design og interiør

Den nye Cupra Born VZ byder på ændringer udvendigt og indvendigt. Udvendigt er det to nye farver, der giver bilen nyt indtryk, nemlig Dark Forest og Midnight Black.

Indvendigt er der sket mere nyt. Her finder man blandt andet nye sportsæder med en lavere og mere sporty siddestilling.

Der er også en ny større infotainmentskærm på 12,9 tommer. Det oplyses dog ikke, om de er ændringer i selve softwaren. Under skærmen er der oplyste touchknapper til indstilling af lydstyrke og temperatur.

Er man vild med god lyd, kan man få Born VZ med et nyt lydsystem fra Sennheiser med 10 højtalere på 425 Watt.

Se også: Rygter og nyt og kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Pris på Cupra Born VZ

Den nye Cupra Born VZ forventes klar i tredje kvartal af 2024. Prisen på Cupra Born VZ forventer vi lander omkring 350.000 kroner.

Vi anbefaler:
Billigste opladning af elbil med ladeboks
Bedste bilforsikring til elbil